Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobiroller

iPhone 13 Üretimi Çin Dışında Başladı, Fiyat Düşüşü Bekleniyor

Beklendiği gibi iPhone 13 üretimi ilk kez Çin dışında gerçekleşti. Hindistan’daki üretimin başlaması ile telefonun fiyatında indirim bekleniyor.

Apple ilk kez Çin dışında iPhone 13 üretimi gerçekleştirmeye başladı. Apple, Hindistan’daki Chennai yakınlarındaki Foxconn fabrikasında iPhone 13’ü monte etmeye başladı. Şirket bu fabrikada deneme üretimine Aralık 2021’de başlamıştı.

iPhone 13 Üretimi Hindistan’da Başladı

Apple, iPhone 12’yi Hindistan’da yerel olarak geçen yıl mart ayında Chennai’deki Foxconn fabrikasında monte etmeye başladı. iPhone 12’nin Hindistan’da üretime başlamasının ardından telefonun ülkedeki fiyatı 184 dolar indirim aldı. iPhone 13’ün de üretime başlamasının ardından bu model için de fiyat indirimi beklenebilir. Zira yerel üretimle birlikte telefon bazı ithalat vergilerinden muaf tutulacak.

Apple’dan yapılan açıklama şu şekilde:

“Güzel tasarımı, çarpıcı fotoğraflar ve videolar için gelişmiş kamera sistemleri ve A15 Bionic çipin inanılmaz performansıyla iPhone 13’ü yerel müşterilerimiz için burada, Hindistan’da yapmaya başlamaktan heyecan duyuyoruz.”

Öte yandan Apple 2017 yılından bu yana iPhone SE’nin üretimini Hindistan’da gerçekleştiriyor. Devam eden süreçte iPhone 11 ve iPhone 12’nin de üretimi bu ülkeye kaydırıldı. Şimdi iPhone 13 ile birlikte Apple’ın Hindistan’da daha fazla model üretmek istediğini açıkça gösteriyor.

Üretimin Hindistan’a kaymasında hükümetin teşvikleri ve Apple’ın Hindistan’daki tedarikçilerinin çoğunun artık ihtiyaçları için güneş ve rüzgar enerjisinden yararlanmasının etkisi büyük. Hindistan’daki tüm yerel iPhone tedarikçileri, çöp sahasına gönderilen herhangi bir atık üretmez ve UL Sıfır Atık sertifikasına sahipler.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu