Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhone

iPhone 14 Pro, Tuhaf Bir Ekran Sorunuyla Karşı Karşıya

Son günlerde bazı iPhone 14 Pro kullanıcıları telefonlarında yatay bazı çizgilerin oluştuğunu rapor etti. Apple soruna hemen el attı.

Son dönemde bazı iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max kullanıcıları, uyku modundan çıkarken veya başlatırken ekranda yatay çizgiler oluştuğuna dair raporlar bildirdi. Özellikle Reddit platformunda epey bir gündem olan yatay çizgiler rastgele satılar halinde görünüp sonra kayboluyor.

Bazı kullanıcılar, telefonlarını test için bir Apple Store’a götürdüklerini ve kendilerine bunun herhangi bir donanım sorunu olmadığı yönünde bilgi verildi. Apple göre bu sorun son yayınlanan İos 16.2 güncellemesi sonrasında oluştu. Öte yandan Apple Destek sayfasından konuya dair şu açıklama geldi:

Sorunun farkındayız ve bunun nedeni sürücüler […] Bu kesinlikle bir yazılım sorunu ve yakında bir güncelleme ile giderilecek.

Şu anda bu soruna özel bir çözüm bulunmamaktadır. Ancak birçok kullanıcı, Ekran sürekli açık özelliğini kapatmanın bu sorunu çözeceğini iddia ediyor. 

Bir Reddik kullanıcısından ise şu açıklamalar geldi:

“Yeni bir iPhone aldım ve telefon açıldığında ekranda yanıp sönen yatay çizgiler olduğunu fark ettim. Her seferinde olmuyor, rastgele oluyor. Ancak ekran boşta kalıp daha sonra kendi kendine kapanırsa bunun daha sık olduğunu fark ettim “

“iOS 16.2’den önce bu satırları gördüğümü hatırlamıyorum ama bu telefona sadece iki haftadır sahibim. Reddit forumunu ziyaret ettim ve beş kişi aynı sorunu yaşadıklarını söyledi, dilerim bu bir donanım sorunu değildi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu