Giyilebilir TeknolojiGüncel Teknoloji HaberleriHuawei

Huawei Vision Başlık, Apple Vision Pro’yu Çok Zorlayacak

Yeni bir rapora göre Huawei, Apple Vision Pro'ya rakip bir başlık hazırlıyor. Üstelik Apple ürününün yarı fiyatına satılacak.

Yeni raporlar, Huawei‘in Sanal Gerçeklik yarışında Apple’a karşı yepyeni bir Vision başlık piyasaya sürmeye hazırlandığını gösteriyor. Huawei’in ilk gireceği bu segmentte neler yapacağı nasıl bir ürün ortaya koyacağı merak konusu. Şimdi Huawei Vision başlık neler sunacak, ilk bilgilere göz atalım.

Meizu’nun eski pazarlama müdürü Li Nan geçtiğimiz günlerde Weibo’da bir gönderi paylaştı ve bu yılın sonlarında piyasaya sürüleceği iddia edilen Huawei Vision kulaklığa ışık tuttu. Çinli markanın buna ‘Vision Pro’ adını vermesi muhtemel.

Huawei bu ismi 2019 yılında Çin’de tescil ettirdi. Bu isim aynı zamanda akıllı TV’ler ve Gözlük dahil birçok kategoriyi kapsıyor. Belki de Apple üreticisi, VR cihazını Çin’de piyasaya sürerken isim değişikliğinde bulunmak zorunda kalabilir.

Teknik detaylardan bahseden Li Nan, hem Apple hem de Huawei’in VR başlıklarının ekran özelliklerini anlattı. Başlangıç ​​olarak Huawei Vision Pro, jest tabanlı kontrol sistemine sahip ve hiçbir gecikme olmayan Sony mikro-OLED 4K ekrana sahip olacak.

Öte yandan Huawei, yeni VR kulaklığını güçlendirmek için kendi yonga setlerini kullanabilir. Cihaz, Apple’ın aksine EyeSight özelliğini desteklemiyor olabilir ancak durum cihazı 350 gram ağırla indirebilir. Neredeyse Apple Vision Pro’nun yarısı kadar. Üstelik Huawei’in Vision Pro sanal gerçeklik başlığının 15.000 yuan / 2106 $ seviyesinden satışa sunması bekleniyor. Apple Vision Pro 3.499 $’dan satışa sunuldu. Huawei’in yine fiyat tarafında da çok güçlü bir kozu olacağa benziyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu