AndroidGoogleGüncel Teknoloji HaberleriPixel

Pixel 8 ve Pixel 8 Pro Kamera Arayüzü Değişiyor, İşte Görüntüler

Ekim ayında tanıtılması beklenen Pixel 8 ve Pixel 8 Pro modelleri yeni bir kamera arayüzüne sahip olacak. Telefonlar şimdiden test ediliyor.

Google’a yakın kaynaklar Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro modellerinin tanıtımı öncesinde kamera arayüzlerini gösterdi. Yayınlanan görüntülerden tabii ki kamera kalitesini anlamak mümkün değil, ancak Google yeni modellerinde yepyeni bir kamera arayüzü sunmaya hazırlanıyor.

Android Authority sitesi tarafından yayınlanan bir rapora göre arama devi, tüm kamera kontrollerini Uygulamanın Kullanıcı Arayüzünün altına getiriyor. Uygulama içi özellikleri daha erişilebilir ve erişilebilir hale getirecek.

Ayarlar düğmesi üst kısımdan sol alt köşeye taşınıyor ve yukarı kaydırma hareketiyle de erişilebilir olacak. Ayarlar Paneli şimdilik değişmeden kalıyor. Ayrıca, siyah çubuk artık tek elle daha iyi kullanılabilirliğe yardımcı olan bazı ek modlara ve özelliklere ev sahipliği yapıyor. Kullanıcılar artık Ayarlar simgesinin yanındaki alt çubuktan Video ve Fotoğraf modları arasında geçiş yapabilecek.

Yeni Kameranın ekran görüntüleri ayrıca Hareketli Kaydırma, Portre, Uzun Pozlama, Fotoğraf, Gece Görüşü ve Panorma gibi farklı modları içeren yeni bir kullanıcı arayüzünü ortaya koyuyor. Video Modu için Kaydırma, Mavi, Video, Ağır Çekim ve Hızlandırılmış Çekim gibi biraz farklı modlar görünür.

Sağ tarafta bulunan kamera değiştirme düğmesinin yerleşiminde de küçük bir değişiklik görebiliyoruz. Bu arada, son çekim önizlemesi solda. Yakınlaştırma değiştirici, deklanşör düğmesinin üzerinde bulunuyor. Diğer detaylar ise değişmeden kalıyor.

Yeni Uzun Pozlama ve Hareketli Kaydırma özellikleri yeni değil, Hareket sekmesinin bir parçasıydı. Ancak kullanıcılar, özelliklerin her biri için ayrı sekmeler görebilir. “Sinematik Pan” sabitleme modu bile artık “Pan” oldu.

Arayüzdeki yenilikler birlikte, yeni sürümün kademeli HDR ve bölümleme AWB özelliğini getirmesi bekleniyor. Kademeli HDR, kareler arasındaki küçük gecikmeler nedeniyle fotoğraf çekme süresini azaltacaktır. Bölümleme AWB özelliği, daha iyi ve daha doğru görünmesi için görüntünün bölümlerine daha uygun son işlemeler ekler.

bir başka ekleme de Uyarlanabilir El Feneri özelliğidir olacak. Flaşın yoğunluğunu otomatik olarak ayarlayarak düşük ışıkta fotoğrafçılığı iyileştirmeler sağlanacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu