Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi Binlerce Kişiyi İşten Çıkarabilir

Yeni bir rapora bakılırsa Xiaomi çalışanlarının yüzde 15’i işten çıkarılacak. Bu yüzdelik dilim binlerce kişi anlamına geliyor.

Küresel ekonomi ve özellikle küresel mobil pazarda durgun dönemlerden geçiliyor. Bu durgunluk en çok Çinli telefon üreticilerini etkiliyor. Özellikle Çin ülkesinin içinde bulunduğu durum herkesin malumu. Covid-19 tedbirleri kapsamında ülkede tedbirler en üst seviyeden devam ediyor. Apple’ın iPhone üretimi konusunda yaşadığı sıkıntıları fazlasıyla gündemi meşgul etti. Apple’ın marka popülerliği nedeniyle sık sık gündeme gelmesi, diğer üreticilerin bu sorunları yaşamadığı anlamına gelmiyor. Maliyetleri kısmak adına Facebook ve Microsoft gibi teknoloji devleri şimdiden toplu işten çıkarmalara başladı. Yeni bir rapora göre bakılırsa Xiaomi de bu ikiliye katılmaya hazırlanıyor.

Binlerce Xiaomi Çalışanı İşten Çıkarılabilir

Çinli yayın Jiemian’a göre şirket işçi çıkarma sürecini yaşamaya başladı. Aynı anda birkaç departman işçi çıkarmalarından etkileniyor. Fakat en fazla mobil birim bundan etkileniyor. Bazı departmanlarda işten çıkarmalar çalışanların %75’ine kadar çıkarken, henüz doğrulanmamış verilere göre genel işten çıkarma oranı yaklaşık %15 oranında gerçekleşecek.

30 Eylül itibariyle Xiaomi’nin 32.609’u Çin’de olmak üzere yaklaşık 35.314 çalışanı mevcut. Rapora göre işine son verilecek kişi sayısı 6.000 kişiyi bulabilir. Şirket cephesinden henüz konuya ilişkin bir bilgilendirme gelmedi. Dolayısıyla haberde geçen sayılara şimdilik temkinli yaklaşmak doğru olacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu