Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei P50 Pro Danxia Orange Rengi Sağlamlığıyla Dikkat Çekiyor

Huawei, kısa süre önceki bahar etkinliğinde P50 Pro’nun yeni renk seçeneklerini duyurdu. Bunlardan Huawei P50 Pro Danxia orange sağlamlığıyla öne çıkıyor.

Huawei, amiral gemisi telefonu P50 Pro’yu şu ana kadar birçok renk seçeneği eşliğinde karşımıza çıkardı. Şirket son olarak bahar etkinliğinde P50 Pro’nun Yunjin White, Danxia Orange ve Galaxy Blue olmak üzere üç yeni rengini piyasaya sürdü. Bunlar arasında Huawei P50 Pro Danxia Orange (portakal) modelinin arka kısmı nano kristal cama sahip bir yüzeyden oluşuyor. Akıllı telefonun düşme direncini 5 kat artıran bu materyal sayesinde normal kullanımda telefonun hasar alması çok zor görünüyor.

Huawei P50 Pro uzun süren bir bekleyişin ardından geçtiğimiz gün itibariyle Türkiye pazarında satışa sunuldu. Snapdragon 888 4G işlemcisinden güç alan telefonun 8GB RAM + 256GB versiyonu için fiyat 18.999 TL olarak açıklandı. Evet fiyat ülkemizdeki alım gücü göz önüne alındığında yüksek, fakat rakipleriyle kıyaslandığında oldukça rekabetçi görünüyor.  Öte yandan telefonu satın alanlar Huawei FreeBuds Pro kablosuz kulaklığa ücretsiz sahip olacak. Şimdi telefonun özelliklerine göz atalım.

Huawei P50 Pro’da 6.6 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüğünde kavisli OLED ekran yer alıyor. 120Hz yenileme hızına sahip olan bu ekran 1.07 milyar renk gösterimi yapabiliyor. 5nm üretim sürecine sahip Snapdragon 888 4G işlemcisinden güç alan telefon kamera özellikleriyle öne çıkıyor. Uzun bir süre DxOMark sitesinde zirvede yer alan telefonun ana kamerasında OIS destekli 50 megapiksel sensör yer alıyor. Buna 40 megapiksel monokrom (siyah/beyaz), 13 megapiksel ultra geniş açılı ve 64 megapiksel periskop telefoto kamera eşlik ediyor.

13 megapiksel ön kameraya sahip olan telefonda kutudan Android 12 tabanlı EMUI 12 arayüzü ile çıkıyor. Telefonda Google uygulama ve servisleri ise yer almıyor. Ekran içi parmak izi tarayıcısı, IP68 sertifikası, stereo hoparlör ve 66 watt kablolu / 50 watt kablosuz hızlı şarj desteğine sahip 4.360 mAh büyüklüğünde pil P50 Pro’nun öne çıkan diğer özellikleri.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu