Akıllı Telefon

Casper VIA M30 Plus Telefonu Piyasaya Sürüldü

Yerli telefon üreticilerinden Casper yeni yıla hızlı başlayarak yeni orta sınıf akıllı telefonu VIA M30 Plus modelini piyasaya sürdü.

Casper yeni yıla hızlı başlayarak yeni yılın ilk aylarının sonlarına doğru gelirken Casper VIA M30 Plus orta sınıf telefonunu piyasaya sürdü. Şirket tarafından her ne kadar geniş depolama alanı ve hız faktörü öne çıkarılmış olsa da günümüzde artık minimum depolama alanı boyutu olan 128GB dahili depolama ile birlikte geliyor.

Telefonun öne çıkan özelliklerinden başlamak gerekirse üsttede belirttiğimiz gibi 128GB dahili depolama seçeneği bulunuyor. Ayrıca 256GB’a kadar ek depolama yapılabilmesi için microSD kart desteği sunuyor. İkinci öne çıkan konusu olan hız bölümüne de değinmek gerekirse orta sınıfta bulunan cihazlarda gördüğümüz MediaTek Helio G25 işlemcisi ile güçlendiriliyor. 4GB Normal Ram ve 4GB Sanal Ram olmak üzere 8GB Ram ile birlikte kutusundan çıkıyor.

Casper VIA M30 Plus

Telefonun teknik özelliklerine devam etmek gerekirse 1600 x 720 piksel çözünürlüğüne sahip 6,5 inç HD+ IPS LCD ekran ile birlikte geliyor. Ayrıca 20:9 en boy oranına ve 270 dpi piksel yoğunluğu bulunacak.

Yavaş yavaş sonlara doğru gelirken telefonda 13 megapiksel ana kamera ve 2 megapiksel makro kamera ile iki kameraya sahip olacak. Bu kameralar ek olarak ön tarafta da 8 megapiksellik selfie kamerası bulunacak. VIA M30 Plus rakiplerinden biraz geride kalarak hızlı şarjı desteklemiyor ancak 5000 mAh pil kapasitesi ile birlikte geliyor. Fabrika verilerine göre 19 gün boşta bekleme, 11 saat video izleme, 31 saat müzik dinleme ve 9 saat YouTube kullanmanız ile pil tamamen bitiyor.

İlginizi Çekebilir: Galaxy S22 Ultra Türkiye Fiyatı! S23 Ultra Yaklaşıyor, Fiyatlar El Yakacak

VIA M30 Plus hakkında son bilgileri söylemek gerekirse, Android’in son işletim sistemlerinden birisi olan Android 12 ile birlikte kutusundan çıkıyor. Uzay Siyahı ve Deniz Mavisi renk seçeneklerine sahip. Rakipleri ile neredeyse aynı fiyat aralığında 4.799 Türk Lirası fiyat etiketi ile şuan satışta bulunuyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu