GenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobiroller

TANGZU Wu Zetian İnceleme – Bu Sefer Olmuş!

Tangzu Chi-Fi olayına yeni bir dokunuş yapıyor. Planar sürücülü TANGZU Wu Zetian bu sefer olmuş dedirtiyor.

Planar sürücüye sahip kulaklık sayısı gün geçtikçe artıyor. Özellikle Çinlilerin elinden çıkma Chi-Fi olarak isimlendirilen bu kulaklıklara bugün bir yenisi daha eklendi. TANGZU Wu Zetian uygun fiyata bu denli kaliteli ses sunması ve zengin bir kutu içeriğine sahip olması dikkatleri üzerine çekiyor. Gelin bu 150 dolarlık şahaserleri yakından bakalım. Çin tarihindeki tek kadın imparatordan esinlenen Zetian Wu’nun kabukları, 4. nesil DLP 3D baskı teknolojisi kullanılarak üretilmiştir.

TANGZU Wu Zetian İnceleme

Kulaklığın kabukları reçinedir ve CNC ile işlenmiş Alüminyum ön plakalarla eşleştirilir. Ön paneller, işçiliği ve geleneksel Çin kültürünü temsil eden oyulmuş bir bulut desenine sahiptir. Zetian Wu’nun kabukları hafiftir ve geniş bir insan kulağı şekli veritabanına dayanan ergonomik bir şekle sahiptir. Sonuç olarak, sanki benim için ısmarlamaymış gibi kulaklarıma sığdılar. Dahası, dikkatinizi dağıtmadan müziğinizin keyfini çıkarabilmeniz için oldukça iyi pasif gürültü yalıtımına da sahiptirler.

Wu, kaliteli kabuklara ek olarak, yüksek kaliteli 5N oksijensiz bakır kablo ile birlikte gelir. Kablo bileşenlerinin tümü çene sürgüsü de dahil olmak üzere alüminyumdur. Zetian Wu’nun kablosu güzelce idare ediyor: esnek, hafif ve mikrofonik (kablo gürültüsü) muzdarip değil.

Kulaklık ilginç bir şekilde Final E4000’deki gibi düşük empedansına (16Ω) ve 100dB hassasiyetine rağmen, daha güçlü bir kaynağı seviyor. Zetian Wu oldukça doğrusal bir ses imzasına sahiptir. Ortalar ve tiz oldukça nötrdür ancak bas biraz yükselir. Sonuç, olgun ama ilgi çekici bir sestir ve her zaman soğukkanlılığını koruyan bir sestir.
Bu, tüm müzik türlerinde iyi çalışan çok yönlü bir IEM’dir. Hip-hop ve elektronik müzik için gümbürtü bas ve klasik eserler ve aradaki her şey için nüanslı harmonikler sağlayabilir.

Tipik 2022 tarzında, Zetian Wu alt bası tercih ediyor ve mid-bass’a daha az enerji katıyor. Gerektiğinde, düzlemsel manyetik sürücülerin bilindiği sıkı kontrolle, bazı gök gürültülü gürlemeler üretebilir.

Mid-bass daha az etkili ama sıkı ve hızlıdır. Nötre daha yakındır ve miktar olarak daha hafiftir. Buna göre, mid-bass ortalara izinsiz girmez, ancak kalan sub-bas notaları biraz kanar ve alt bantlara sıcaklık aşılar.

Saldırgan olmasa da, biraz daha az sub-bass ve üst basta daha fazla yumruk tercih ederdim. Bununla birlikte, ton dengesi ideal olmasa bile, bunun kaliteli bir bas olduğu inkar edilemez.

Zetian Wu’nun orta kademesi nötr renk ve ileriliğe yakındır. Müzik türüne bağlı olarak, özellikle çok sayıda 808 sub-bas vuruşunun olduğu eski skool hip-hop parçalarında biraz girintili hale gelirler.
Ortalarda gerçekten sevdiğim şey doğal not ağırlıkları. Geçiciler hızlıdır ancak organik ve gerçekçi görünecek kadar yuvarlaktır. Vokaller açık ama tam gövdelidir. Erkek seslerinde yeterince zenginlik ve kadın şarkıcılarda sizi meşgul edecek kadar canlılık var.
Sesini yükselttiğinde bile Zetian Wu soğukkanlılığını koruyor. Bağırmıyor ya da nazal almıyor. Wu Zetian, optimum performansa izin veren etkili yönetişim ile orta kademeyi yönetir; en azından coşkulu alt bas yokluğunda.

Zetian Wu’nun özelliklerinin belki de en etkileyicisi onun tizidir. Açık ve ayrıntılı, tiz oldukça pürüzsüz ve tutarlıdır. Doğallık için sadece bir miktar sıcaklık eklenerek tonda nötrdür.
Zetian Wu’nun tizinden yoksun olabilir ama havadar ve gevrek. Uzatma mükemmeldir ve hi-hats ve zillerin parlaklığı kesmeden etere yüzer. Zetian Wu’yu sibilance veya cızırtı korkusu olmadan açabilirsiniz. Sesi net ve hafif ama asla keskin değil.

Hız, düzlemsel sürücüler için asla gerçekten bir endişe değildir ve Zetian Wu da bir istisna değildir. Not geçicileri hızlıdır, ancak enstrümanlar ve vokaller dijital ses çıkarmayı önleyecek kadar yuvarlanır.

Ses sahnesi iyi oranlara sahiptir ve hem genişlik hem de derinlik açısından nispeten büyüktür. Zetian Wu’nun enstrüman ayrımı mükemmel. Optimum konumlandırma ve hassas görüntüleme sağlamak için küresel ses aşamasından yararlanır. Sonuç olarak, genel çözünürlük ve ayrıntı seviyesi fiyatına göre boyundan büyük işler yapıyor diyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu