Güncel Teknoloji HaberleriKripto ParaMobirollerTeknoloji

Bitcoin Şok Üzerine Şok Yaşıyor! Zarar Büyük!

Kripto para borsalarında çalkantılı dönem devam ediyor. Bitcoin ikinci defa sert bir düşüş yaşadı. Peki, piyasa nasıl şekillenecek?

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri Pazartesi gününe düşüşle başlamıştı. Ancak neredeyse hiç kimse düşüşün devam edeceğini düşünmedi. Aslında durum, dünyanın ana kripto para biriminin fiyatının bir kerede 6.000 dolar düştüğü 7 Eylül’de tekrarlandı. Sadece 20-21 Eylül senaryosu zaman içinde biraz uzadı ve düşüşün kendisinin daha da önemli olduğu ortaya çıktı.

Eylül başında Bitcoin bir saatte 51.000 dolardan 46.000 dolara düşerek herkesi şok etti diyebiliriz. Yüzde 15’lik bir düşüş kripto para borsası ile ilgilenenleri biraz tedirgin etti diyebiliriz. Ethereum’daki günlük düşüş yaklaşık yüzde 9 seviyesine kadar çıktı. Şu sıralar ETH 3.000 dolar civarında işlem görünüyor. Cardano yüzde 5 (2.14 dolar) ve Binance Coin ise yüzde 10’un biraz üzerinde (364 dolar) düşüş yaşadı.

Bu sefer kripto para piyasasındaki düşüşün doğal bir nedeni olduğu söyleniyor. Çünkü Dolar, ABD’deki niceliksel genişleme politikasının geri döneceğine dair beklentilerin arka planında güçleniyor. Bu nedenle Pazartesi günü sadece kripto piyasası değil, ABD, Asya ve Avrupa borsaları da düştü ve ikinci durumda düşüş rekorları kırıldı. iPhone 13 ön siparişleriyle ilgili iyi haberlerin ardından Apple hisseleri gün içinde yüzde 2,14, Intel  yüzde 2,36, Nvidia yüzde 3,59 ve Tesla yüzde 3,86 düştü.

iPhone 13 Bitcoin

Kripto para piyasasının ne kadar düşeceği, niceliksel genişleme politikasına ilişkin açıklamaların yapılabileceği iki günlük Fed toplantısının sona ereceği Çarşamba günü netlik kazanacak. Bu arada Bitcoin’in düşmeye devam edeceğine dair görüşler var, burada olası limit 30.000 dolar olarak düşünülüyor.

Kripto para borsalarındaki bu düşüşün ne kadar devam edeceği ve nasıl bir seyir içine gireceği henüz bilinmiyor. Eğer bu 2 günde zarar ettiyseniz beklemenizde fayda var. Sonuçta bozdurmadığınız sürece zarar ve karınız olmaz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu