Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung çip sektöründe ikinci çeyrekte tahta oturdu!

Güney koreli teknoloji devi Samsung, çip sektöründe birinci oldu ve İntel’i geride bıraktı. Samsung gün geçtikçe satışlarını artırıyor.

Analist firma IC Insight’a göre Samsung, çip sektöründe 2021’nin ikinci çeyreğinde, bir numaralı yarı iletken tedarikçisi oldu. Böylece Intel’in yerini aldı ve tahta oturdu.

Yarı iletken tedarikçisi şirketleri analizleyen IC Insights’a göre Samsung Electronics, 2021’in ikinci çeyreğinde bir numaralı çeyrek yarı iletken tedarikçisi olarak Intel’in yerini aldı ve tahta oturdu.

Dünyadaki çip krizi şiddetini gün geçtikçe artırırken yarı iletken sektöründe rekabet ilerleyen boyutlara ulaştı. Yarı iletken analist firması IC Insights’a göre çip sektöründe Samsung Electronics, Intel’i geride bırakarak birinci oldu.

IC Insights’ta belirtilenlere göre, Güney koreli teknoloji devi Samsung, DRAM ve flash bellekler için artan talep ve fiyatlar dolayısıyla yarı iletken satışlarını %19 artırarak ikinci çeyrekte 20.3 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi. Böylece Intel, ikinci çeyrekte Samsung’un gerisinde kaldı.

Samsung, daha önce 2017 ve 2018’in büyük bölümünde birinci olarak son yükselişini yakalamıştı. Şirket en son, önceki bellek talebinin artışı zirvesi sırasında 2018’de 20 milyar ABD dolarını aşan üç aylık satışlardan yararlanmıştı.

IC Insight’a g öre, hafıza entegrelerine olan talebin artarak ve Samsung’un yarı iletken satışlarının 2021’in üçüncü çeyreğinde de %10 artırarak 22,3 milyar dolarlık satışa ulaşmasını ve liderlikte İntel’le arasını daha da açacacağı bekleniyor.

samsung çip

Toplamda, listede olan ilk 10 yarı iletken tedarikçisi, yarı iletken endüstrisi için %8’lik büyümeyi geride bıraktı. İkinci çeyrekte toplam satışlarını %10 artırarak sektör 95.5 milyar dolara ulaştı.

Günümüzdeki sanallaşma hızına ve teknolojinin gerekliliğini hesaba katarsak, çiplere olan talep gün geçtikçe daha da artacak ve sektör inanılmaz boyutlarda büyüyecek. Çip ve yarı iletken sektöründeki yeni gelişmeleri size aktaracağız. Takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu