Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei yepyeni bir patent aldı! Peki hangi cihaz böyle olacak?

Çin menşeili teknoloji devi Huawei, yeni aldığı patent ile iki ekranlı bir akıllı telefon geliştirecek! Peki nasıl bir tasarım ile karşımıza çıkacak?

Gün be gün gelişen teknoloji, son zamanlarda özellikle tasarım tarafında adeta kendini yinelemeye, tekrarlamaya başladı. Özellikle birkaç yıl önce karşımıza çıkardığı tasarımlar ile cihaz sattıran, kendine has tasarım detayları ile tanınan üreticiler, son zamanlarda damla çentikli veya delikli ekranların kurbanı olarak aynı tasarımları farklı logolar basarak pazara sundu. Özellikle bir dönemler Sony‘den HTC‘ye, BlackBerry‘den Nokia‘ya kadar birçok şirket, isimden çok tasarımları ile tanınıyordu. Huawei ise bu gidişata elinden geldiğince dur demek için yeni bir patent aldı.

Aldığı yeni patent ile arka tarafta ikinci bir ekranı kullanıcılarına sunmayı planlayan Huawei, son derece dikkat çeken bir tasarımı da karşımıza çıkaracak. Aslında daha öncesinde birtakım şirketin de hayata geçirdiği iki ekranlı telefonlar, özellikle belli bir kitlenin gönlünde yer edinmeyi bildi. Meizu Pro 7, Nubia X ve YotaPhone gibi bazı telefonlarda yer alan çift ekranlar, pil kullanımı tarafında soru işaretleri bıraksa da, kullanım açısından oldukça faydalıydı.

Bu iki ekranlı cihazlara bir yenisini ekleme kararı alan Çinli Huawei ise, arka tarafta üçlü kamera kurulumu ve onun altında geniş bir ekranı karşımıza çıkaracak. Bu ekranı çevreleyen bir çerçevenin yanı sıra ön tarafta vazgeçemediği damla çentiği de kullanıcılarına sunacak. İkinci ekranın neler yapabildiği şuan bilinmezken, cihazın modeli hakkında da net bir bilgi bulunmuyor. Elde olan tek bilgi, şirketin yakın zamanda iki ekranlı bir akıllı telefon tanıtacağı…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu