Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung Galaxy S22 Ultra, Ekran ve Kamerasıyla Yeniden Gündemde

Samsung Galaxy S22 Ultra mobil dünyasının gündeminden düşmüyor. Son olarak telefonun ekran ve kamerasına dair önemli bilgiler aktarıldı.

Samsung Galaxy S22 Ultra, seride en çok konuşulan telefon olmaya devam ediyor. Çip sıkıntısı nedeniyle telefonun tanıtımının şubat ayına ertelendiği gelen bilgiler arasında. Fakat Samsung, Galaxy S22 serisinden önce Galaxy S21 FE modelini duyurarak bu aradaki boşluğu doldurmak isteyecek. Gelelim Galaxy S22 Ultra cephesinde yaşanan son gelişmelere.

Akıllı telefon dünyasını yakından takip ediyorsanız @UniverseIce adlı Twitter hesabını duymanınız kalmamıştır. Samsung’a yakınlığıyla bilinen bu kullanıcı Galaxy S2 Ultra’de geliştirilmiş bir 108 megapiksel ana kameranın yer alacağını bildirdi.

Galaxy S22 Ultra

Galaxy S21 Ultra’da tanıtımı üzerinden neredeyse bir yıl geçmiş olan ISOCELL HM3 kamera sensörü yer alıyor. Galaxy S22 Ultra’da ise  ISOCELL HM4 veya ISOCELL HM5 kullanılacak. Sensörde nasıl gelişmelerin olacağını bizler de merak ediyoruz.

Gelelim ekran tarafındaki önemli gelişmeye. Galaxy S22 Ultra, kavisli 2K ekrana sahip olacak. Fakat burada kavisin eğriliğinin ne kadar olacağı merak konusu. Aynı kaynağa göre Galaxy S22 Ultra, Galaxy S21 Ultra’dan daha kavisli bir ekranla gelecek. Bu ekran, Galaxy Note 20 Ultra’daki kadar olmasa da yapısı itibariyle Galaxy Note 10 Plus’ın ekranına benzeyecek.

Galaxy S22 Ultra’da 6.8 inç büyüklüğünde uyarlanabilir 120Hz tarama hızında AMOLED ekran yer alacak. Ekran parlaklığının bu defa 1800 nit’e ulaşacağı iddia ediliyor.

Son olarak ise; telefonda dört arka kamera göreceğiz. 108 megapiksellik ana kameraya 12 megapiksel ultra geniş açılı, 10 megapiksel periskop ve 10 megapiksel telefoto kamera eşlik edecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu