GenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemOtomobil

BYD, Dolphin Modeliyle Meksika Pazarına Giriyor

BYD, Dolphin modeliyle Meksika pazarına giriyor. Elektrikli araba kategorisinde hızlı büyüyen firma, yeni pazarlara da yelken açıyor.

BYD, Dolphin modeliyle Meksika pazarına giriyor. Elektrikli araba kategorisinde hızlı büyüyen firma, yeni pazarlara da yelken açıyor.

Merakla beklenen BYD Dolphin nihayet Meksika’ya doğru yüzerek Kuzey Amerikalılara bütçe dostu bir EV geleceği hakkında fikir verdi. Her ne kadar kendi ülkesi Çin’de ilk başta cep dostu 16.000 dolar fiyatla satılsa da, hatchback’in Meksika’daki ilk çıkışında fiyatı yaklaşık 31.000 dolara çıktı; bu da orijinal maliyetinin neredeyse iki katıydı.

Peki fiyat artışı neden? Şaşırtıcı bir şekilde Meksika’da satılan Dolphin’in farklı bir çeşidi yok; Çin’de mevcut olanla aynı. Bu durum, nakliye ve ithalat maliyetlerinin bu hızlı artışta büyük rol oynadığını gösteriyor. Bu arada Avrupa, Dolphin’in biraz farklı bir versiyonunu alıyor, yerel güvenlik standartlarını karşılayacak şekilde yeniden tasarlandı, ancak Meksika’nın teklifine benzer bir fiyatla satılıyor.

Otomobil, 94 beygir gücünde bir elektrik motoruna sahiptir ve tam şarjla etkileyici bir 251 mil menzile sahip. Çevre dostu özellikleri ve geniş ürün yelpazesiyle Dolphin, fiyat engelinin aşılması koşuluyla uygun fiyatlı elektrikli araç segmentinde ezber bozan bir araç haline gelebilir.

Bu özellikle bütçe EV seçeneklerinin yetersiz olduğu Amerika Birleşik Devletleri için geçerlidir. Dolphin’in Meksika’ya gelişi, bu bütçe dostu elektrikli hatchback’in yakında ABD kıyılarına ulaşabileceğinin sinyali olabilir. Ancak varışta fiyat etiketi neredeyse iki katına çıkarsa çekiciliğini koruyacak mı? Milyon dolarlık, belki de 31.000 dolarlık soru bu olmaya devam ediyor.

BYD’nin Meksika’da tanıtılacak dördüncü elektrikli aracı olan Dolphin, Han sedan, Tang SUV ve Yuan Plus crossover’ı içeren giderek büyüyen bir listeye katkıda bulunuyor. Dünya çapında, 2021 lansmanından bu yana yarım milyon adet üretildi ve halihazırda Avustralya, Yeni Zelanda, Tayland, Malezya ve yakın zamanda Japonya gibi pazarlarda satışa sunuldu.

Şimdi asıl test, Dolphin’in daha pahalı rakiplerine karşı akıntıya karşı yüzüp yüzemeyeceği ve Kuzey Amerikalılar için uygun fiyatlı bir elektrik seçeneği sağlayıp sağlayamayacağı. Sonuçta, eğer başarılı olursa, arabanın benimsenmesinin önündeki büyük bir engeli ortadan kaldırabilir ve bütçesine duyarlı tüketicilere gerçekten uygun bir seçim sunabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu