GenelGoogleGündem

Google’da ‘Dolar’ Güncellemesi: Önce 24 TL Oldu Şimdi De Sansürlendi!

Google, Türk Lirası'nı Dolar kuru gibi diğer dövizlerle karşılaştırmak için kullandığımız aracını kullanımdan kaldırdı.

Google dünyanın en popüler arama motoru olmasının yanı sıra pek çok işlevsel özelliğe sahip. Örneğin Google’ı kullanarak basit dört işlem matematik hesapları yapabilir, desteklediğiniz futbol takımının puan durumunu ve fikstürünü takip edebilir ve hatta anlık dolar kuru takibi bile yapabilirsiniz. Ya da en azından bugüne kadar öyleydi. Çünkü görünüşe göre Google, TL/Döviz kuru karşılaştırma ekranını kaldırdı ya da geçici olarak askıya aldı.

Google, Türk Lirası İle Dolar Kuru Kıyasladığımız Aracını Kaldırdı

Türk Lirası muhtemelen tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. Ne yazık ki para birimimizin değeri son birkaç yıldır aralıksız düşüyor. Bu durum ben dahil ülkenin pek çoğunda ilginç bir refleks yarattı. Neredeyse hepimiz düzenli aralıklarla TL’nin Euro ve Dolar kuru gibi çeşitli dövizler karşısındaki durumunu kontrol ediyoruz. Ancak bilinmeyen bir nedenle bunu bir araç olarak sunan Google, bu özelliği kaldırdı.

Google Dolar Kuru

Aslında Google, bir süredir bu alanda bazı sorunlar yaşıyordu. Özellikle de son bir haftadır TL’yi takip eden kullanıcılar, arama sonuçlarında paramızı olduğundan çok daha değerli görüyordu. Hatta bu olay en son dün yaşandı. Akşam saatlerinde aldığım ekran görüntüsünde de görebileceğiniz üzere Google 28 TL civarındaki Dolar kuru 24,14 TL olarak gösterildi.. Geçici bir hata olarak düşünülen bu durumun düzelmesini beklerlen şirketin aracı komple kaldırdığını gördük.

Google dolar kuru

Şu anda Türk Lirası ile ilgili gözlem yapmak isteyen kullanıcılar Google’ın kendi aracını değil, internetteki diğer sonuçları görüntülüyor. Ne yazık ki bu durumun nedeni ise şimdilik belirsiz. Sosyal medyada bazı insanlar bunu şirketin yaşanan teknik hataları düzeltme çalışması olarak değerlendirirken, bazıları ise art niyetli bir çalışma olduğunu iddia ediyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu