Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerPlayStationTeknoloji

PlayStation 5 ne zaman tanıtılacak? Sony’den son dakika atağı

Herkesin merakla beklediği Sony’nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 ne zaman tanıtılacak? Bugün belli oldu; işte o tarih…

Yeni nesil oyun konsolları birçok kişi tarafından bekleniyor ama yeni oyun konsollarının hayatımıza girmesine daha 10 ay gibi bir süre var. Bu süre boyunca beklemek istemeyen kullanıcılar içinse üreticiler yeni nesil oyun konsollarını sınırlı seviyede de olsa tanıtmaya başladılar. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X resmen tanıtılmıştı. Sony‘de geç kalmak istemediğini duyurarak 7 Ocak tarihinde yapılacak CES2020 etkinliği kapsamında PlayStation 5 ile karşımıza çıkacağını resmen duyurdu.

Sony‘nin yeni oyun konsolunda ne sunacağı sır gibi saklanıyor ama geçtiğimiz günlerde Sony‘nin bağımsız geliştirici destek girişimi başkanı Xuhei Yoshida bir açıklama yaptı ve yeni nesil oyun konsolu için oyun geliştiricilerin çok rahat ettirileceğini söyledi. Bundan dolayı da Sony’nin bu lansmanda bomba bir oyun tanıtımı yapacağı da belirtiliyor.

PlayStation 5
PlayStation 5

PlayStation 5 ile birlikte şirketin yeni bir sanal gerçeklik kaskı tanıtacağı da gelen bilgiler arasında. Bununla birlikte Sony TV tarafına da dönüş yapıyor ve 8K çözünürlüklü yeni TV’lerini de görücüye çıkartacak. Bununla birlikte ses tarafında da sürpriz yapacak olan Sony‘nin gelişmiş ses deneyimi sağlayan hoparlörleri de tanıtması bekleniyor.

Sony beklentileri giderek arttırıyor ve tüm bu tanıtılacak ürünlerin de yeni bir ekosistem oluşturması bekleniyor. Bakalım 7 Ocak tarihinde neler olacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu