Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknolojiXiaomi

Mi 10 Ultra ekran altı kamera videosu sızdırıldı!

Weibo’da yapılan bir paylaşım çok yüksek ihtimalle Xiaomi Mi 10 Ultra ekran altı kamera teknolojisinin bir sızıntı görüntüsünü içeriyor! Xiaomi kafaya taktı!

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız haberde de bahsettiğimiz ekran altı kamera teknolojisi için tanıdık bir model bekliyorduk. Daha önce Twitter’da paylaşılan videodaki cihaz Mi 10 Ultra modeline çok benziyordu. Şimdi ise Weibo’da paylaşılan videoda direkt olarak Mi 10 Ultra ekran altı kamera teknolojisi olduğu görülüyor!

Xiaomi‘nin ekran altı kameralı bir telefon için çalışmaları olduğu zaten bilinen bir gerçek. Şirketin CEO’su Lei Jun, kısa süre önce firmanın mükemmel hale getirilmiş üçüncü nesil ekran teknolojisini gösteren bir demo videosu yayınladı. Şimdi ise ekran altı selfie kamerasına sahip Mi 10 Ultra’nın bir videosu çevrimiçi olarak yayınlandı.

Video Weibo’da ekran altı kamerayı (UDC) içeren bir Xiaomi Mi 10 Ultra gibi görünen, diğer birkaç Xiaomi cihazıyla karşılaştırılarak paylaşıldı. Xiaomi, 10. yılını kutlamak için geçtiğimiz günlerde Çin’de Mi 10 Ultra‘yı piyasaya sürdü ve cihazda ekran altı selfie kamerası yoktu. Bu videodaki, arka kamera tasarımı göz önüne alındığında açıkça bir Mi 10 Ultra olan cihaz, muhtemelen seri üretime geçmeyen erken bir prototip olabilir.

Bununla birlikte, Xiaomi‘nin Mi 10 Ultra‘nın bu ekran altı versiyonunu Ekim veya Kasım’da piyasaya süreceğine dair spekülasyonlar var. Çinli teknoloji devinin alternatif olarak modeli önümüzdeki yıl seri üretime başlamadan önce sadece Mi Mix gibi sergileyebileceği yönünde spekülasyonlar da bulunduğunu belirtelim. Videoyu paylaşan kaynak açıkça bunun bir prototip olduğunu belirtti.

Sektör, kısa süre önce Axon 20 5G‘de ticari olarak piyasaya sürülen ilk ekran altı kameralı telefonu gördü. Cihaz orta segment bir modeldi ve selfie kamerasıyla çekilen örnekler o kadar da iyi değildi. Çok pahalı olmayan orta düzey bir model olduğu için olumsuz yorumlar yüksek olmayacak. Ancak bunu amiral gemisi modeli olan Mi 10 Ultra için söyleyemeyiz. Xiaomi, bu tip riskli yenilikleri pahalı bir makineyle test etmek istemeyecektir diye düşünüyoruz. Xiaomi zaten bu teknolojiyi gelecek yıl kitle pazarına getirmeyi hedeflediğini belirtti (Yani 2021’de).

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu