Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android Q Kapsamlı Depolama özelliği Android R sürümüne kalabilir!

Android ekosisteminin güven sorunu ile ilgili durumu açık kaynak kod yazılımı olmasından ileri geliyor. Birçok kişinin Android işletim sistemini güvensiz bulmasının sebeplerinden birisi de bu. Son yıllarda bu durum ciddi anlamda değişti. Hem üreticiler, hem yonga seti üreticileri hem de Google bu konuda ciddi önlemler almaya başladılar. Bu önlemlerin en büyüğü olarak gösterilen ve Android Q ile birlikte geleceği duyurulan ve Beta olarak test edilemeye başlanan Kapsamlı Depolama (Scoped Storage) özelliği ortaya çıkan verilere göre Android Q ile değil de 2020 yılında tanıtılacak olan Android R güncellemesi ile gelecek gibi görünüyor.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBurada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Kapsamlı Depolama
Kapsamlı Depolama

Peki Scoped Storage yani Kapsamlı Depolama nedir?

Scoped Storage yani Kapsamlı Depolama Google’ın yeni nesil güvenlik önlemlerinden birisi. Bu uygulama ile birlikte uygulama için hafızanızda sanal bir alan yaratılıyor ve uygulama sadece o alanı kullanabiliyor. Yani herhangi bir uygulamanın sizin diğer hafıza alanınıza ulaşmasının önüne geçiliyor. Aynen bilgisayarlarımız içindeki Hard Disklerimizi C ve D gibi bölümlere ayırmamız gibi bir durum. Her uygulama için kendi alanı yaratılıyor.

Bu oldukça iyi görünen bir güvenlik önlemi ama uygulamaların tekrarlanabilir kaldırma ve geri yükleme yapıldığında kendi kendine kapanma sorunu göstermeleri Google’ın bu güncellemeyi ileri bir tarihe hatta Android R güncellemesine erteleyebileceğini ortaya koydu. Google üçüncü parti yazılımcılara son API‘lere uygulamalarını güncelleme zorunluluğu getirse de şimdilik bu Scoped Storage yani Kapsamlı Depolama güncellemesi bir başka bahara kalacak gibi görünüyor…

Samsung Galaxy A70 Türkiye fiyatı açıklandı!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu