Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S20 ekran tarama hızı belli oldu! 120Hz? 60Hz? Yoksa ikisi de mi?

Son günlerin en büyük bilinmezlerinden birisi olan Galaxy S20 ekran tarama hızı sorunsalına kesin cevabı biz veriyoruz. İşte yeni bilgiler…

Samsung geçtiğimiz günlerde yaptığı bir duyuru ile yeni nesil amiral gemisi Galaxy S20 tanıtımını 11 Şubat tarihinde yapacağını duyurdu. Tanıtım yaklaşırken telefonlar ile ilgili yeni yeni bilgiler gelmeye başladı. Biliyorsunuz geçtiğimiz gün Samsung‘un 2K çözünürlük sebebi ile 120Hz tarama hızını bizlere sunamayacağını belirtmiştik ve bugün farklı bir bilgi ortaya çıktı. Gelen bilgiye göre Galaxy S20 ekran tarafında en iyiyi sunabilmek için dünyada bir ilki gerçekleştirecek.

Samsung yeni nesil amiral gemisinde seçmeli çözünürlük ve buna bağlı seçmeli tarama hızı seçeneğini bize sunacak. Yani aynen kamera arayüzünde kullandığımız video çekim formatı gibi farklı seçenekler bize sunulacak. Nasıl mı?

Samsung Galaxy S20
Samsung Galaxy S20

Galaxy S20 serisinde çözünürlük mü yoksa tarama hızı mı diye bir bir bilinmezliğe yol alacağız. 120Hz tarama hızı istiyorsak; bu noktada Full HD+ çözünürlüğü seçeceğiz. Daha fazla çözünürlük istiyorsak; WQHD seçeneğini seçip tarama hızını da zorunlu olarak 60Hz yapacağız. 2021 yılının da trendi böylece beli oluyor. 2K çözünürlük 120Hz tarama hızı. Yakında üreticiler bu özelliği geliştirmeye odaklanacaktır.

Bugüne kadar hiç 120Hz bir telefon kullanmadıysanız bunun nasıl bir arayüz deneyimi sağladığı hakkında en ufak bir fikrinizin olmaması oldukça normal ama bu tarama hızını gördükten sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu