AndroidAndroid GüncellemeGoogleGüncel Teknoloji Haberleri

Pixel 6 ve Pixel 7 Kullanıcılarının Keyfini Kaçıran Gelişme

Görünüşe bakılırsa Google’ın yayınladığı son güncelleme, Pixel 6 ve Pixel 7 modellerinde aşırı ısınma ve pil sorununa yok açtı.

Birçok Pixel 6 ve Pixel 7 kullanıcısı, cihazlarında aşırı ısınma ve buna bağlı pilin hızlı tükenmesi sorunuyla karşılaştığını bildiriyor. Bu sorunu yaşayan tüm kullanıcılar seslerini Reddit, Google destek forumları ve Twitter’da aracılığıyla duyuruyor.

Google‘ın telefonları etkileyici kameralarıyla tanınırken, pil ömrü ise bu telefonların sürekli olarak en zayıf karnı olmuştur. Yakın tarihli bir güncelleme ile birlikte pil daha fazla sorun oluşturmaya başladı. Güncelleme sonrası telefonlarınpili daha da kötüleştirerek güç tüketiminin artmasına ve aşırı ısınma endişelerine yol açmış görünüyor. Google sorunu gündemene aldı ve kimi çözümler sunsa da, bunlar henüz sorunları gidermiş değil.

Google Pixel 7 Pro

Engadget sitesine ulaşan bir rapora göre Pixel 6 Pro sahibi olan bir kullanıcı, aşırı ısınma ve aşırı pil tüketimi sorunu yaşadığını belirterek Google ile iletişime geçti. Kullanıcının aktardığına göre 12 Mayıs’ta yayınlanan güncelleme sonrasında Google uygulaması arka planda önemli ölçüde pil tüketiyor ve kullanıcı bunu gösteren bazı ekran görüntüleri paylaştı. Kullanıcı ayrıca uygulamanın eski bir sürümüne geçtiğini ve bunun pil tüketimini biraz olsun hafiflettiğini aktarıyor.

Bazı kullanıcılar fabrika ayarlarına dönmeyi ya da uygulamaları yeniden yüklemeyi denedi. Ancak sorun devam ediyor ve bu da cihazın pilinde ve işlemci biriminde olası hasarla ilgili endişelere yol açıyor.

Google’ın çözüm arayışları sürerken, aşırı pil tüketimi sorunun bir sonraki aylık güncelleme ile çözülmesi bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu