Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 14 Peynir Ekmek Gibi Satacak!

Apple’ın iPhone 14 serisi hakkındaki planları belli oldu. Bu seri peynir ekmek gibi satacak. Tam 90 milyon üretim yapılacak.

Apple’ın, küresel ekonomik durgunluğa rağmen varlıklı tüketicilerden gelen talebi korumak ve rekabeti azaltmak amacıyla üretim ortaklarına en az 2021’deki kadar iPhone üretme emri verdiği söyleniyor. iPhone 14 serisinin peynir ekmek gibi satacağından emin olan Cupertinolu firma stok sorunu yaşamak istemiyor.

Telefon pazarına yönelik iç karartıcı tahminlere rağmen şirket, montaj yapan firmalara toplamda 90 milyon iPhone üretme emri verdi. Apple, 2022’de toplamda yaklaşık 220 milyon iPhone üretmeyi planlıyor ki bu da 2017 yılındaki rakamla aşağı yukarı aynı.

Ortaya çıkan bazı söylentiler, 2023’te Apple’ın bazı bölümlerinde yeni personel maliyetini “yavaşlatmayı” planladığını iddia ediyor. İnsanlar üst düzey telefonlar satın almak istediklerinden iPhone arzı çok yüksek seviyelerde. Ancak Android telefonların satışları hala düşüyor. Bu düşüşteki nedenin Android telefonların çok hızlı değer kaybetmesi gösteriliyor.

Apple, iPhone satış rakamını 2021 yılına kadar 75 milyon cihazda tuttu. Pandeminin durgunluğunun ardından artan talep beklentisiyle 2021’de hedefini 90 milyona çıkardı. Geçen mali yılda, iPhone sözleşmeli montaj işletmeleri daha önce hiç görülmemiş satışlar ve karlar elde etti.

iPhone 14

Bloomberg, iPhone satışlarındaki yüzde artışının kısa ve orta vadede “tek haneli” olarak devam edeceğini tahmin ediyor. Yükselen enflasyon, Avrupa’daki değişiklikler ve Çin’deki COVID-19 salgınlarının getirdiği sıhhi kısıtlamalar, ürün yenileme döngüsünün daha uzun sürmesine neden olabilir ve bu da 2022 mali döneminde satış büyümesine etki edebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu