Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSTeknoloji

Apple FaceID iPhone 9 da Nasıl Olacak?


Akıllı telefon pazarında son dönemde büyük bir değişim ve gelişim söz konusu. Farklı donanımları farklı şekillerde görüyoruz. 2017 yılının en büyük gelişimi ise yonga setlerinin 10 nanometreye gerilemesiydi. Apple ise bu yıl tanıttığı iPhone X‘te FaceID adını verdiği yeni nesil bir güvenlik sistemi tanıttığı. Yüz tanıma özelliğini bambaşka bir noktaya taşıyan Apple’ın bu donanımının çok pahalı olması Apple’ın 2018 yılı içinde tanıtacağı telefon ve tabletlerde kullanacağı FaceID donanımda bazı maliyet düşürücü önlemeler alacağı belirtildi. Bu söylentileri Apple’a yakınlığı ile bilinen KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo direkt olarak yalanladı ve Appel‘ın asla plastik lenslere geçiş yapmayacağını ve kaliteyi bozmayacağını belirtti. Yani FaceID iPhone 9 ile birlikte kaliteyi bozmayacak hatta arttıracak.

FaceID iPhone 9 ile Daha da Gelişecek!

Kuo yaptığı açıklama ile FaceID sisteminde başlarda sorun olabileceğini ve bunun da bir alışma süreci ile ilgili olabileceğini belirtiyor. Aslında bu oldukça beklenen bir durum zira bugüne kadar hiçbir üreticinin denemediği bir iş ortaya konuyor. Evet yüz tanıma özelliği birçok telefonda mevcut ama FaceID’nin çok farklı bir deneyim olduğunu belirtmek gerek. FaceID iPhone 9 ile birleştiğinde asıl değişimin yaşanacağını da belirtelim.

https://www.youtube.com/watch?v=m7xmCCTVS7Q

FaceID Android Ekosisteminde de Kullanılacak!

Ming-Chi Kuo yaptığı açıklama ile FaceID’ye benzeyen bir güvenlik önlemlerinin 2018 yılı ortalarında ya da 2019 yılında tanıtılacak Galaxy S10 gibi modellerde görülebileceğini dile getiriyor. Bakalım gelecek bize neler gösterecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu