Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei 5.5G Bağlantısını Anavatanında Tanıttı!

Amerika’nın ambargolarına boyun eğmeğen Huawei’dan atak üzerine atak geliyor. Şimdi de Huawei 5.5G bağlantısını Çin’de kullanıma sundu.

Araya Amerika girmeseydi şu an Apple’ın pazar payını silip süpürecek olan Huawei’den atak üzerine atak gelmeye devam ediyor. Çinli teknoloji devi ilk yeniliklerini doğal olarak anavatanına getiriyor. Huawei, China Mobile ve diğer şirketler, Çin’de 5G ağının yeni geliştirilmiş bir sürümünü bugün duyurdu. Huawei 5.5G işinde bir fark yaratacak. 6G’ye geçiş sürecinde bu bağlantı 10 Gbps’ye kadar indirme hızı sunacak. Upload hızı ise 1 Gbps’ye ulaşacak. Bu teknolojinin 4 milisaniyelik bir gecikme sunduğu iddia ediliyor. Aynı zamanda, yeniden yapılandırılmaları gerekmesine rağmen, mevcut ağlar temelinde gelişecek.

Aslında bu yeni bir haber değil. Huawei bu ağı geçtiğimiz yıl önermişti. Bu öneriden sonra çalışmalarına başlayan Çin hükümeti ve Huawei bugün çalışmalarının meyvelerini toplamayı başardı. 5G-Advanced’i görünüşe göre önümüzdeki yıllarda daha fazla göreceğiz. 6G’ye geçiş sürecine ihtiyaç 5G Advanced sayesinde biraz daha ötelenmiş olacak.

5G-Advanced’a gelince, mobil iletişim özelliklerini geliştiren 3GPP konsorsiyumunun Proje Koordinasyon Grubu’nda bu geçen yıl Nisan ayında önerilmişti. Bu ismi benimseyen grup artık bu isim üzerinden geliştirmelerini yapacak.

Aktarılan bilgilere göre şu anda Çin’de 1,6 milyon 5G baz istasyonu bulunuyor. Bu standardın iletişim kullanıcılarının sayısı 410 milyondan fazla kişi. Teknolojinin göbeği diyebileceğimiz Çin’de 5G ticari kullanım için 3 yıl önce kullanıma sunuldu. Henüz geliştirme aşamasında olan 5.5G için bir lansman tarihi henüz açıklanmadı.

Huawei 5.5G
Huawei’den 5.5G geldi

Türkiye olarak 2023 yılının sonlarına doğru bizim de 5G’ye geçeceğimiz söyleniyor. Bakalım ülke olarak Huawei’nin 5.5G teknolojisine bir anda sıçrama yapacak mıyız?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu