Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S22 Ultra Kamerası ve Soğutma Sistemi ile Öne Çıkacak

Samsung’un gelecek amiral gemisi modeli Galaxy S22 Ultra kamerası ve soğutma sistemi ile ön plana çıkmayı başaracak. İşte detaylar.

Galaxy S21 ailesi ile umduğunu bulamayan Samsung, ibreyi Galaxy S22 Ultra modeline çevirmiş durumda. Yeni teknolojiler ile bizleri 2022’nin ilk ışıklarında karşılayacak olan Samsung, kamera ve soğutma sistemi ile ön plana çıkmayı başaracak. Görünüşe göre Güney Koreli firma önümüzdeki yıl vites yükselterek Çinli rakiplerine göz dağı vermek istiyor.

Mobil konularda sayısız güvenilir sızıntıyla tanınan Hollandalı kaynak LetsGoDigital, Samsung Galaxy S22 Ultra ile ilgili detayları yayınladı. LetsGoDigital, özellikler ve fiyatlar ile ilgili ayrıntıların yanı sıra, Technizo Concept ile birlikte oluşturulmuş bir video da yayınladı. Bu videonun cihazın nihai sürümüne ait olmadığını sadece konsept olduğunu belirtelim.

Galaxy S22 Ultra özellikleri nasıl olacak?

Samsung yeni canavarında ekranda ve çerçevede önemli değişiklikler yapmayacak. Yeni model QHD+ çözünürlüğe sahip 6.81 inç ekran ile gelecek. Ekranın altına entegre edilmiş ön kameranın çok düşük ihtimal de olsa bu modelde yer alacağı söyleniyor. Ultra modelde ekran konusunda tek fark LTPO ekran olacak. Düşük enerji tüketen bu panel telefonun kullanım ömrünü uzatacak.

Galaxy S22 Ultra‘nın olası özelliklerinden biri, gerçek bir fana sahip aktif bir soğutma sistemidir. Samsung, hem akıllı telefonlar hem de tabletler için geçtiğimiz aylarda özel bir ticari marka tescil ettirmişti. Muhtemelen gerçek bir fan yeni modellerde bizleri karşılıyor olacak.

En büyük görsel değişikliğin ana kamera bloğu ile arka panelde olması bekleniyor. Yeni amiral gemisi Samsung’un ana kamerası, Olympus ile işbirliğiyle geliştirilecek. Sabit 3x ve 10x optik zoomlu iki telefoto lensli S21 Ultra’nın aksine, kalite kaybı olmadan ara değerlerin seçilmesine izin verecek sürekli bir optik zoom işlevi bekleniyor.Beklenen bir diğer özellik ise sensör kaydırmalı görüntü sabitleme olacak. S22 Ultra’nın kamera tasarımı, büyük bir ana modül ile gelecek. Muhtemelen Samsung 1 inçlik sensöre Ultra modeli ile geçiş yapacak.

İşlemci tarafında ise konsol tadında RDNA 2 mimarisine sahip Exynos 2200 yonga seti kullanılacak. Bu yonga seti rakiplerinden açık ara daha hızlı olacak. Özellikle mobil oyun tarafında büyük bir devrim yaratacak. 16 GB RAM’e kadar destek verecek olan telefon One UI 4.0 tabanlı Android 12 işletim sistemi ve 5.000 mAh kapasiteli batarya ile kutusundan çıkacak. 2022’nin Ocak ayında tanıtılmasını beklediğimiz Ultra modelin fiyatı hakkında henüz bir sızıntı bulunmadığını belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu