Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGoogleGüncel Teknoloji Haberleri

Google Güncelleme Desteği ile Samsung ve Apple’ı Geçti

Google, henüz duyurduğu Pixel 8 ve Pixel 8 Pro'ya 7 yıl boyunca güncelleme desteği sunacak. Google bu hamlesiyle Apple'ı da geride bıraktı.

Google, saatler önceki etkinliğinde en yeni Pixel 8 akıllı telefon serisini duyurdu. Pixel 8 serisi yeni kamera, yapay zeka ve veri merkezi odaklı özellikleriyle birlikte Samsung ve Apple başta olmak üzere birçok markayı daha fazla zorlayacak. Google ayrıca güncelleme politikasını da değiştirerek bu sektörde artık bir numara olduğunu açıkladı.

Google, MadeByGoogle etkinliği sırasında Pixel 8 serisini yedi yıl boyunca destekleyeceğini doğruladı. Evet, yedi işletim sistemi yükseltmesi! Ve bu bir yazım hatası değil. Pixel 8 serisi kutudan Android 14 ile çıkıyor ve son olarak Android 21 sürümüne yükseltilecek.

Bu yeni politika, Samsung ve Apple’ın da güncelleme politikalarını yeniden gözden geçirmelerine neden olabilir. Her iki markada mevcut cihazlarına 5 yıl boyunca güncelleme desteği sağlıyor.

Apple belki bildiği yolu izlemey devam edebilir, ancak 7 yıllık güncelleme desteği sözü başta Samsung olmak üzere Android ekosisteminde dengeleri değiştireceği kesin. Samsung, 2022’nin başlarında, yeni Galaxy telefonlarının ve tabletlerinin çoğunun dört işletim sistemi yükseltmesi ve beş yıllık güvenlik düzeltme eki alacağını garanti eden güncellenmiş bir ürün yazılımı politikası açıkladı.

Samsung bunu açıkladığında Google ve diğer Android üreticilerinin güncelleme desteği 3 yılla sınırlıydı. Samsung’un bu hamlesi Güney Koreli markayı kısa sürede Android tarafında en iyi güncelleme sunan marka haline getirdi. Ancak Google’ın Pixel 8 serisinin tanıtıldığı 2023 lansman etkinliğinden sonra Samsung, bu avantajını Pixel markasına kaptırmış görünüyor. Bakalım Galaxy S24 serisiyle birlikte Samsung’un güncelleme politikasında bir değişiklik olacak mı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu