Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi 12 için Heyecanlandıran İddia!

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi modeli Xiaomi 12 için herkesi heyecanlandıran sızıntılar geldi. Bu telefon tam bir canavar olacak.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, önümüzdeki Aralık ayında karşımıza Mi markasını bırakacağı yeni amiral gemisi modeli Xiaomi 12 ile çıkmaya hazırlanıyor. Kendi ismini taşıyacak olan bu canavar hakkında her geçen gün yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Bu ay içerisinde tanıtılacak olan Qualcomm’un yeni nesil yonga seti Snapdragon 898‘den beslenecek olan telefonun şimdi de kamera ve batarya detayları ortaya çıktı.

Xiaomi 12 kamerası ile sınırları zorlayacak

Gelen son bilgilere göre telefonda yeni ve gelişmiş 50 Megapiksel çözünürlüğünde ana kamera yer alacak. Ancak bu telefonda periskop lens ve yüksek kaliteli ultra geniş açılı lens yer almayacak. Bunlar yerine telefoto lens bulunacak. Bu telefoto lensin de üst seviye bir deneyim sunması bekleniyor. Asıl kamera özellikleri muhtemelen Pro veya Ultra modellerine saklanacak. Ultra modelinde kesinlikle periskop lensin yer alması bekleniyor.

Xiaomi 12 ayrıca 100W hızlı şarj desteği ve nispeten ince bir gövdeyi korurken süper büyük bir batarya ile gelecek . Pil kapasitesinin 5.000 mAh’ı aşması pek olası değil. Ancak hızlı şarj desteği sayesinde telefon dakikalar içerisinde şarj olacak. 12 GB’a kadar RAM seçeneği sunmasını beklediğimiz telefonda sanal RAM oluşturma özelliği de bulunacak. Bu sayede daha akıcı bir deneyim sunulacak.

Kutusundan Android 12 işletim sistemi ile çıkacak olan telefonun MIUI 12.5 mi yoksa MIUI 13 ile mi geleceği henüz bilinmiyor. Çünkü Xiaomi daha yeni arayüz sürümünü tanıtmadı. Muhtemelen bir sürpriz yapılacak ve telefonun etkinliği sırasında MIUI 13 güncellemesi resmiyete kavuşacak.

Fiyat açısından Xiaomi’nin yine uygun yollu bir politika izleyeceği söyleniyor. 500 dolar ila 600 dolar fiyat bandında satışa sunulacak olan bu modelin 2022’nin ilk yarısında ülkemize de geleceğini düşünüyoruz. Muhtemelen ülkemize bu canavar kur ve vergilerden dolayı 9.999 TL bandından giriş yapar.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu