GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Pad 5 Pro iPad Pro’ya Rakip Olmaya Geliyor

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi telefonu ile birlikte bir de tablet tanıtacağı ortaya çıktı. Xiaomi Pad 5 Pro iPad Pro’ya ciddi rakip olacak.

Xiaomi, Pad 5 tabletler için MIUI 13 arayüz güncellemesini geçtiğimiz gün resmen duyurdu. Türkiye’de de satılan bu tablet kısa süre içerisinde büyük ilgi görmüştü. Bugün ise firmadan Xiaomi Pad 5 Pro modelinin 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama birimli sürümünün geleceğini doğrulayan bir görsel yayınladı. iPad Pro’ya rakip olması beklenen bu model, Xiaomi’nin tablet alanında başarısına başarı katacak gibi görünüyor.

Aslında, Xiaomi Pad 5 Pro’nun zaten bu tür depolama kapasitelerine sahip bir sürümü var. Ancak bu, yerleşik 5G modemli bir seçenek. Wi-Fi özellikli normal Pad 5 Pro, 6/128 ve 6/256 GB seçenekleriyle yer alıyor. bugün ise 8 GB RAM ve 256 GB depolamaya sahip en üst sürüm piyasaya sürülecek. 5G versiyonu ile aynı hafıza kapasitesine sahip versiyona göre elbette daha uygun fiyatlı olacaktır.

Ayrıca, MIUI 13 Pad arayüzüne sahip Xiaomi Pad 5 Pro’nun canlı bir fotoğrafı internette yayınlandı. Tasarım olarak büyük bir fark sunmayacak olan tablet, MIUI 13 arayüzü ile iPadOS’e yakın bir deneyim sunacak gibi görünüyor.

Xiaomi Pad 5 Pro

Tabletin özelliklerini hatırlatmak gerekirse bu modelde 11 inç büyüklüğünde 2560 x 1600 çözünürlüğünde 120 Hz tazelemeli ve 500 nit parlaklığa çıkabilen LCD ekran yer alıyor. Tabletin Pro sürümünde 13 Megapiksel + 50 Megapiksellik bir sensör bulunuyor. Ön tarafta ise 8 Megapiksel + 5 Megapiksel kamera yer alıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu