GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerMonitörTeknolojiXiaomi

Xiaomi yeni monitör için çalışmalara başladı! Ne 120Hz, ne de 144Hz!

Gerek Çin’in, gerekse dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Xiaomi, yüksek tazeleme hızına sahip yepyeni üç farklı monitör tanıtacak!

Son zamanların donanım tarafında en heyecan verici gelişmeleri şüphesiz ekran tarafında yaşananlar olmuştur. Öyle ki geçtiğimiz yıllarda sadece boyutuna ve piksel değerlerine dikkat ettiğimiz ekranlar, bugün tarama hızından parlaklığına kadar dikkat ettiğimiz unsurlar haline gelmiş, akıllı telefonlarda ise delikli-deliksiz, çerçeveli-çerçevesiz gibi birçok polemiğe yol açmıştır. İşte bu karmaşalar ve insanların bitmeyen istekleri, bir diğer bakıma kafasında kurduğu teknolojileri gerçeğe dönüştürme isteği, şirketlerin de gelecek planlarını etkileyerek günümüzün üst düzey ekranları oluşturmuştur. Bugün de Xiaomi, bu gelişen ekran teknolojisine katkı sağlamaya devam ederek 165Hz tarama hızına sahip bir monitör için çalışmalara başladı.

Üç farklı oyuncu monitörü ile önümüzdeki aylar karşımıza çıkması beklenen Pekin merkezli teknoloji devi Xiaomi; 24.5 inç, 27 inç ve 29.5 inç boyutundaki monitörlerini 165Hz tarama hızı ile donatacak. Eğer Çinli şirket, her şeyi planladığı gibi hayata geçirecek olursa 24.5 inçlik monitörünü Eylül ayında tanıtacak. Buna ek olarak 27 inçlik model Temmuz ayında tanıtılacak. 29.5 inçlik model hakkında tanıtım tarihi ile ilgili bir bilgi bulunmazken çeşitli iddialar 27 inç ve 29.5 inçlik monitörlerin 4K çözünürlüğe sahip olabileceğini belirtiyor.

Bunların dışında bazı kaynaklar şirketin oyuncular için piyasaya sürülecek olan bu monitörlere ek olarak normal kullanıcılara hitap edecek olan 23,8 inç ve 27 inçlik iki farklı monitörü de tanıtacağını, böylece ürün gamını gittikçe arttıracağını belirtiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu