Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Pixel 5a Uygun Fiyatı ile Gelecek

Google’ın yeni uygun fiyatlı Pixel modeli Google Pixel 5a için geri sayım başladı. Ancak telefon Pixel 4a’dan da düşük donanım ile gelebilir.

Amiral gemisi segmentinde rakipleri ile baş edemeyen Google, geçtiğimiz yıllarda “a” serisine start vermişti. İnternet ve teknoloji devi şimdi de Google Pixel 5a modeli için çalışmalarına başlamış durumda. Bloomberg’e göre, yeni Pixel 5a önümüzdeki Ağustos ayında duyurulacak. Bloomberg ayrıca telefonun tanıtıldığı aynı ay içinde satışa sunulacağını düşünüyor.

Selefi olan Pixel 4a, 3 Ağustos’ta duyurulmuştu ve 20 Ağustos’ta çeşitli pazarlarda satışa çıkmıştı. Google’ın Pixel 5a’yı özellikle Amerika ve Japonya’da piyasaya sürmeyi planladığı söyleniyor. Muhtemelen bu uygun fiyatlı telefon yine Türkiye pazarını pas geçecek.

Google Pixel 5a özellikleri ile üzecek

Ancak merakla beklen en Pixel 5a’nın Pixel 4a 5G’den çok daha iyi olmayacağı söyleniyor. Yeni telefonun daha önce Pixel 4a 5G ve Pixel 5 telefonlarda kullanılan Snapdragon 765G yonga seti ile gelmesi bekleniyor. Muhtemelen Google risk almak istemeyecek ve Çinli rakipleri ile mücadele edebilmek için donanımdan kısıp fiyatı düşürecek.

Yeni telefonda 6.2 inç büyüklüğünde OLED ekranın yer alması bekleniyor. Ön tarafta nokta çentik şeklinde tek kamera kurulumu yer alacak. Arka bölümde ise yine ikili kamera kurulumu tercih edilecek. Google asıl bombalarını Ekim ayına saklayacak. Çünkü Ekim ayında karşımıza Pixel 6 ile çıkacaklar.

Google Pixel 5a

Pixel 6, farklı ve premium tasarımı ile telefon sektörüne yeni bir soluk kazandırabilir. Amiral gemisi segmentinde yer almasını beklediğimiz Pixel 6, özellikle kamerası ile rakiplerine göz dağı vermek istiyor. Bakalım Google telefon işinde başarılı olabilecek mi yoksa LG gibi bu sektörden çekilme kararı mı alacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu