Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriGüncellemeHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Google’ın uykusunu fena kaçıracak. Eee, zamanı geldi artık!

ABD ve Çin arasındaki gerilim sonrasında Huawei Google arasında da bir başka cephe açılmak üzere. Huawei artık kendi uygulamalarıyla yolunda gitmek istiyor.

Biliyorsunuz ki Huawei   bir süredir ABD kısıtlamaları ve yaptırımlarıyla uğraşıyor ve bu iş artık can sıkıcı olmaya başladı.  Bu kısıtlamalar şirketi hiçbir şekilde zayıflatmayı başaramadı hatta öldürmeyen şey güçlendirir mantığı ile Huawei Google ile yaşadığı bu süreçten güçlenerek çıktı.

Amerika’nın Google üzerinden uyguladığı bu yasak Çinli üreticiyi olduğundan daha güçlü ve bağımsız  yapacak alternatifler aramaya yönlendirdi. Yeni bir rapora göre Huawei’nin oluşturduğu Huawei HMS yani Huawei Mobile Service Google’ın en popüler uygulamalarına alternatif bulmak için  Hintli geliştiriciler ile sıkı görüşmelere başladı. Bildiğiniz gibi bu yasaklar ile birlikte Huawei ve Honor cihazlarda bulunan Haritalar, Google Drive, ve Gmail gibi önceden yüklenen uygulamaları engellenmiş ve kullanıcılar bu uygulamaları dışarından yüklemek zorunda kalıyorlardı. Huawei HMS ile Google Mobile Service yani GMS ekosistemine alternatif yaratmak istiyor.

Her ne kadar Google servislerinin yasaklanması Çinli kullanıcıları etkilemese de GMS’nin ülkemiz ve Avrupalı kullanıcılarının hayatının ne kadar önemli bir parçası olduğunu hepimiz biliyoruz. Huawei ve Honor Hindistan CEO’SU Charles Peng Et bugün konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı.

Kendi Huawei Mobil Service (HMS) ekosistemimizi kuruyoruz. Navigasyon, online ödeme, oyunlar ve mesajlaşma gibi önemli uygulamaların çoğu Aralık sonuna kadar bu ekosistem içinde hazır olacak.

Bu sonuç  Huawei’nin  HMS ekosisteminde büyük bir çıkış yapmadan bu yıl kapatmayacağı anlamına geliyor. Aslında bunu yapmak büyük bir cesaret. Baktığınızda Huawei ve Huawei telefonlrı halen Google GMS ekosisteminin tüm avantajlarından yararlanıyor. Google’ın portföyü çok büyük ve çok geniş. Huewei’nin Google ile rekabete girmesi için Google Play, Google Drive, Gmail, Youtube ve oyunların alternatifi oluşturması şart.

Bakalım Huawei önümüzdeki zorlu  günlerde neler yapacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu