Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSonyTeknoloji

Xperia 2 ekranı ile rakiplerine göz dağı verecek!

Sony’nin yeni amiral gemisi modeli Xperia 2 hakkında yeni bilgiler gelmeye başladı. Xperia 2, ekranı ile rakiplerine fark atacak.

Görüntüleme teknolojisinde lider isimlerden olan Sony, geçtiğimiz yıllarda bu teknolojileri tepe model Xperia telefonlarına taşımıştı. HDR10’un yanında 4K ekran çözünürlüğünü de telefonlara sunan Sony, bu yıl tanıtacağı amiral gemisi modelinde de aynı çözünürlüğü kullanacak gibi görünüyor.

Gelen bilgilere göre; Şubat ayında düzenlenecek olan Mobile World Congress (MWC) etkinliğinde Sony sahne alacak ve Xperia 2 modeli ile karşımıza çıkacak. Geçtiğimiz yılki amiral gemisi modelinde 21:9 ekran oranını 4K çözünürlük ile süsleyen Sony, yine aynı oranı ve çözünürlüğü kullanacak.

Yeni Sony Xperia
Yeni Sony Xperia

5G destekli Qualcomm’un Snapdragon 865 yonga setinden beslenecek olan telefonda minimumda 6 GB RAM’in yer alması bekleniyor. Telefonda dörtlü arka kameranın kullanılacağı da aktarılan bilgiler arasında yer alıyor. Bu kameralar, 3B derinlik sensörü + 12 Megapiksel ultra geniş lensli kamera + 12 Megapiksel telefoto lens + TOF kamera ile birleştirilmiş 48 Megapiksel veya 64 Megapiksel sensör şeklinde konumlandırılacak.

Kamera konusunda rakip firmalara sensör temin edip kendi telefonlarında bir türlü şeytanın bacağını kıramayan Sony, bu yıl kötü talihinden kurtulacak gibi görünüyor. Sony, tasarım konusunda büyük bir yenilik ile karşımıza çıkmayacak gibi görünüyor. En azından gelen sızıntılar o yönde.

Xperia 2

Yeni amiral gemisi modellerine biçilecek olan fiyat Sony için büyük önem taşıyor. Eğer Sony, rakipleri gibi 999 dolar bandında amiral gemisi satmaya çalışırsa yine başarısız olabilir. Umarız Japon teknoloji devi 2020 yılını güzel bir şekilde değerlendirir ve rakiplerinin karşısına bomba gibi bir model ile çıkar.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu