Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealme

Realme Akıllı Telefon Dünyasında Yükselişini Sürdürüyor

Realme akıllı telefon pazarında artık en büyük altıncı üretici konumunda. Realme’nin gözü daha yükseklerde… Peki bir numarada kim var?

Bugün erken saatlerde üst segmenti hedefleyen Realme GT Neo 2 modelini tanıtan Realme’den yeni bir duyuru geldi. Realme akıllı telefon pazarında artık en büyük altıncı üretici konumunda. Şirket Çin’de ise en büyük dördüncü akıllı telefon markası oldu.

Dünyanın 100 milyon kullanıcıya en erken ulaşan telefon markası olan Realme, ikinci çeyrek itibariyle 15 milyondan fazla akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Bu sonuç Realme’yi dünyanın en büyük altıncı üreticisi yapıyor. Realme, Counterpoint Research tarafından yayınlanan rapora göre geçen yıl aynı çeyreğe kıyasla yıllık %135’lik bir büyüme gerçekleştirdi.

2021’in ikinci çeyreğinde elde edilen sonuçlara göre Realme, Filipinler ve Bangladeş’te birinci, Hindistan’da dördüncü ve Avrupa’da beşinci sırada yer almayı başardı. Realme aynı dönemde, Çin pazarında yıllık yüzde 1,006’lık devasa bir satış artışı gerçekleştirdi. Bu sonuç aynı zamanda Realme’yi yılın ilk yarısında en hızlı büyüyen akıllı telefon üreticisi haline getirdi.

Öte yandan Realme, 5G telefon pazarında da yükselişini sürdürüyor. Bu kategoride yılın ilk çeyreğinde yüzde 8,8 olan Pazar payı ikinci çeyrekte yüzde 15.9’a yükseldi.

Yakın zamanda Realme 8 Pro ve üst segment telefonu Realme GT 5G’yi ülkemize getiren markanın gelecek yıl ki hedefi ise etkileyici görünüyor. Realme gelecek yılın sonuna kadar 200 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor. Bu yükseliş devam ettiği takdirde Realme’nin bu sonuca daha erken ulaşacağını tahmin ediyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu