Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluPlayStationTeknoloji

PlayStation VR2 Kullanıcı Deneyimi Nasıl Olacak?

PlayStation 5 ile uyumlu olacak olan PlayStation VR2 için yeni haberler gelmeye devam ediyor. Şimdi de kullanıcı deneyimi paylaşıldı.

Sony için yeni nesil geçtiğimiz yıllarda PlayStation 5 ile başlamıştı. Geçtiğimiz nesilde sanal gerçeklik işine giren Sony’nin bu nesil ne yapacağı bilinmiyordu. Sony, konsolun çıkışından 1 yıl sonra VR kaskının geleceğini açıklamıştı. Japon teknoloji ve oyun devi bu yılın başlarında ise daha ince bir tasarıma ve güncellenmiş ergonomiye sahip Sony PlayStation VR2 kaskını resmi olarak duyuruldu. Ancak PlayStation VR2 düşündüğümüzden daha erken gelebilir. Sony, PlayStation Blog’unda yaklaşan sanal gerçeklik kulaklığı hakkında bilgi yayınladı.

PlayStation VR2 Nasıl Olacak?

Transparan Görünüm

Transparan görünüm adı verilen bu özellik, kullanıcıların kulaklığı çıkarmadan dışarı bakmasını sağlıyor. Bu, konumlandırmaya, Sense kontrolörlerine ve daha fazlasına yardımcı olabilir. Kontrol Merkezi kartı, See-Through View ve diğer PS VR2 ayarlarına hızlı erişim sağlar. Şeffaf görünümün kayda izin vermediğini ve sadece görüntülemek için olduğunu belirtelim.

Yayın

Kullanıcılar, bir PS VR2 oyunu oynarken bir PS5 HD Kamera kullanarak kendilerini kaydedip yayınlayabilecekler.

Oyun Alanını Özelleştirme

PS VR2’nin yerleşik kameraları çevrenizin resmini çektikten sonra, oyun alanınızın görünümünü değiştirmek için onunla birlikte gelen Sense denetleyicilerini kullanabilirsiniz. Bu ayarları, kulaklık açıkken istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz; bunlar daha sonra kullanılmak üzere kaydedilecektir.

VR Modu ve Sinema Modu

VR Modunda oyuncular, sanal gerçeklik oyun içeriğine her açıdan bakabilir ve bunlarla etkileşim kurabilir. Bu içerikler 90Hz veya 120Hz kare hızında göz başına 2000 x 2040 çözünürlüğünde ve HDR olarak görüntülenecek. Sinema Modu, PS5 menüsünde gezinme dahil, VR olmayan oyunlar ve medya içindir. Bu içerik, 24/60Hz ve ayrıca 120Hz kare hızıyla 1920 x 1080 HDR video formatında sunulacak.

PlayStation VR2 hakkında konuşan Kıdemli Personel Ürün Müdürü / SIE Yasuo Takahashi; “PlayStation VR2 için çıkış yolu tüm hızıyla devam ediyor ve yeni nesil sanal gerçeklik başlığımızla keşfedebileceğiniz heyecan verici yeni oyunları ve deneyimleri denemenizi sabırsızlıkla bekliyoruz. PS VR2 oyun geliştiricileri, devam eden geliştirmenin bir parçası olarak yakında çıkacak olan yeni bir sistem yazılımı sürümünde PS VR2 için en son kullanıcı deneyimine erişmeye başlayacak. PS VR2 için sabırsızlıkla beklenecek pek çok heyecan verici şey var. Oyun inovasyonunda büyük bir atılım yapan yeni nesil sanal gerçeklik başlığımız hakkında daha fazla ayrıntı paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Lansman tarihi ve platforma gelecek ek oyunlar da dahil olmak üzere yakında daha fazla bilgi paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu