Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluPlayStationTeknolojiXbox

Xbox Series S yıla damgasını vurdu

Time Magazine, oyuncular için yılın ödüllerini hem Xbox Series S hem de PlayStation 5’e verdi. Peki, neden Series S?

Dünyaca ünlü Time Magazine, 2020 yılına damgasını vuran gelişmeleri listeledi. Time Magazine, oyuncular için hazırladığı listede hem Xbox Series S hem de PlayStation 5’e yer verdi. Peki, neden Series X yerine S bu listeye dahil edildi?

Time Magazine listede, yakın zamanda piyasaya sürülen Xbox Series S’nin 299 dolar fiyatıyla yeni nesil oyunlar için hala önemli bir güç sağlayan oyunların geleceği için harika bir buluş olduğunu belirtiyor. Ancak dergi, sadece donanımları nedeniyle listeye alınmadığını yazıyor. Microsoft’un video oyun abonelik hizmeti olan Xbox Game Pass, oyun deneyiminin iyi yerleştirilmesine yardımcı olduğu belirtiliyor.

Xbox Series S neden iyi?

Time Magazine, Series S için “Teknoloji devinin yeni video konsolu, yeni nesil bir oyun cihazından daha fazlası. Video oyunlarının Netflix’i haline gelebilecek şeyin temelini oluşturuyor. Series S’nin gizli silahı Game Pass ve Halo Infinite gibi yeni hitler olacak. Bu oyunlar Series S’te daha da keskin görünüyor. Yeni konsol yüksek çözünürlüklü oyunları saniyede 120 kare ile çalıştırabiliyor. Bu da selefi Xbox One’a göre yüzde 100 artış demek. Dahası, disk sürücüsü olmadığı için konsol neredeyse sessiz çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

Sony’nin PlayStation 5’i de listeye dahil edildi. Ancak PS5, donanımdaki devrim niteliğindeki gelişmelerden çok yeni bir devri başlatan DualSense ile gündeme geldi.

DualSense yeni bir devri başlatıyor

Time Magazine dergisi PS5 için ise; “Katı hal sabit sürücü sayesinde oyunlar neredeyse anında yükleniyor. Grafik işlemcisi PS4’ten neredeyse 10 kat daha hızlı, bu da güzel görseller sağlıyor. Ayrıca yeni bir denetleyici, oynamaya yeni bir boyut katan dokunsal geribildirim sensörleriyle dolu. Bir karakter kumun üzerinde yürüdüğünde, oyuncular kontrolördeki gücü hissediyor. Spider-Man bir metro arabasını tuttuğunda, oyuncular trenin gürültüsünü elinde hissediyor. PS5 şimdiye kadar gördüğümüz en güçlü video oyun konsolu olabilir.” ifadesine yer verdi.

Series S’in fiyatından dolayı yılın en iyileri arasında yer alması oldukça sevindirici. Ancak Series X’e baktığımızda hem yüksek fiyat sunup hem de aynı arayüz ve kontrolcüyü kullanması kabul edilemez. Kaldı ki Xbox tarafında maalesef ki çıkış oyunu yok.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu