Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Pazar Payı ile Herkesi Şaşırttı

ABD yasaklarına rağmen Çinli firma Huawei pazar payı ile herkesi şaşırtmayı başardı. Yasaklar Huawei’ye vız gelir tırıs gider.

Çinli telekomünikasyon ekipmanı tedarikçileri Huawei ve ZTE, küresel pazardaki paylarında artış sağladı. Bu büyüme, 5G ağının aktif olarak konuşlandırıldığı Çin’den kaynaklanıyor. Bildiğiniz gibi Huawei, Nokia, Ericsson, ZTE, Cisco, Ciena ve Samsung dünyadaki en büyük telekom ekipmanı tedarikçileridir. Bu yılın üçüncü çeyreğinde Huawei birinci sırada yer aldı ve küresel pazarın yüzde 30’una sahip oldu. Bir yıl önce şirket yüzde 28 hisseye sahipti. ZTE ayrıca 2019’un üçüncü çeyreğindeki yüzde 9’dan bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 11’e 2 puanlık bir büyüme kaydetti.

Analistler, şirketlerin ekipmanlarını aktif olarak Çinli mobil operatörlere sağladığını belirtiyor. Çin, ticari 5G ağları sunan ilk ülkelerden biri oldu. Operatörler 5G’nin hızını artırmak için çok çalışıyor.

TelecomLead raporuna göre; aynı dönemde diğer büyük telekom ekipmanı tedarikçilerinin hisseleri düştü. Nokia’nın pazar payı yüzde 16’dan yüzde 15’e, Samsung‘un yüzde 2’ye ve Cisco’nun ise payı yüzde 6’ya kadar düştü.

Huawei Pazar Payı

Ericsson istikrar gösteriyor gibi görünüyor. Ericsson, önceki yıl olduğu gibi, şirket pazarın yüzde 14’üne sahip durumda.

Araştırma şirketi TrendForce tarafından yapılan açıklamalara göre; Huawei ile hiçbir ilgisi olmayan bağımsız şirket Honor‘un önümüzdeki yıl küresel akıllı telefon pazarının yalnızca yüzde 2’sini oluşturacağı söyleniyor. Huawei’nin ise işlemci bulamazsa büyük dara düşeceği söyleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu