Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Almanya sınırlarından atılabilir! Huawei için çok kritik karar

Amerika ile olan sorundan sonra Huawei Almanya tarafında da büyük bir soru işareti ile karşı karşıya. Peki neler olacak? İşte detaylar…

Huawei ve Amerika arasında olanları elimizden geldiğince sizlere aktarmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz gün yapılan Amerika ve Çin arasındaki birinci faz ticaret anlaşması sonrasında gerilim ortadan kalkarken tüm piyasaların buna olumlu cevap verdiğini görüyoruz. Bununla birlikte Huawei Amerika için halen yasaklı bir üretici. Bu yasak Avrupa için belli ülkelerde geçerli değilken bazı ülkelerde de tartışma konusu. Bunun en büyük sebebi ise 5G teknolojilerinin en önemli kullanılacağı alanlardan birisinin askeri alanlar olması. Bundan dolayı da ülkeler ciddi anlamda büyük bir tartışma yaşıyor. Huawei Almanya arasındaki gerilim de geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalar ile başladı.

Almanya‘da Sosyal Demokratların başı çektiği gurup ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel‘in de aralarında olduğu Muhafazakarların temsilcileri bir araya gelip Huawei ile ilgili kararı verecek. Bu karar sonucunda ne olur bilemiyoruz ama gelen bilgiler Huawei’nin bu karardan ciddi anlamda “kötü anlamda” etkileneceğini söylüyor. Bu karar sadece “Almanya’yı bağlar” gibi bir düşünceniz varsa da olmasın zira Avrupa Birliği demek biraz da Almanya demek oluyor.

Bizse şunu diyoruz. Ülkelerin ellerinde Huawei‘nin Çin Hükumetine bilgi sızdırdığı ile ilgili kanıtlar varsa; bunları yayınlasınlar. Hayır, böyle bir şey yoksa ve “biz sadece şüpheleniyoruz” deniyorsa da bunun da insan hakları kararlarına aykırı bir durum olduğunu söylüyoruz.

Huawei suçluysa bunu açıkça söyleyin ama suçlu değilse de bir şirketin geleceği ile oynamayın sayın şansölye…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu