AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMetaMobiroller

Apple Metaverse Saçmalığına İnanmıyor!


Cupertinolu teknoloji devi Apple Metaverse saçmalığına inanmadığını ve bu kelimeydi kullanmayacaklarını açıkladı. İşte detaylar.

Mark Zuckerberg, şirketlerinin odağını metaverse olarak tamamen değiştirdi. Büyük yatırıma rağmen, metaverse işinin karşılığını almayor. Ancak CEO, gelecekte karşılığını alacağına inanıyor. İlginç bir şekilde, Meta bu yeni konsepti deneyen tek şirket değil. Apple’ın kendi sanal evren vizyonunu geliştirdiği bildiriliyor. Bu, şirketin yaklaşmakta olan karma gerçeklik kulaklığına uyacak. Bununla birlikte, şirketin küresel pazarlama başkan yardımcısı, “metaverse” ifadesinin utanç verici olduğunu belirtiyor.

Son zamanlarda Meta’nın CEO’su metaverse’ün “açık” kalması gerektiğini ima eden bir açıklama yaptı. Belirli bir biçimde Apple’a karşı bir eleştiriydi, bu muhtemelen metaverse’ini karma gerçeklik ürünüyle sınırlayacaktı. Apple’ın Başkan Yardımcısı Greg Joswiak, Salı günü WSJ Tech Live etkinliğinde muhabir Joanna Stern ile röportaj yaptı. Ayrıca şirketin yazılım başkan yardımcısı Craig Federighi ile röportaj yaptı. Stern, iki yöneticiye şirketin gelecekteki kulaklıklarını sordu. Kimseye sürpriz olmadı, yeni ürünler hakkında hiçbir şey söylemedi.

Muhabir daha sonra iki yöneticiden “Metaverse” cümlesini tamamlamalarını istedi. Joswiak hemen cevap verdi. Joswiak; “asla kullanmayacağım bir kelime.” olarak bu soruyu cevapladı. Bildiğiniz gibi Apple her zaman gelecekteki ürünler hakkında konuşmaktan kaçınır. Bu sefer bir istisna değildi. Ancak Joswiak’ın gazetecilere metaverse hakkındaki cevabı, Facebook ile dalga geçiyormuş gibi geldi diyebiliriz.

Apple’ın artırılmış gerçeklik konusunda uzun süredir sessiz kaldığını belirtelim. Cupertinolu teknoloji devi 2024 yılında bu sessizliğini piyasayı sallayacak şekilde bozacak gibi görünüyor. iPhone’dan bağımsız çalışması beklenen yeni ürünün fiyatı söylentilere göre niş kitleye hitap edeceği için çok pahalı olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu