Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mi Mix 4 ekran özellikleri ile 90Hz’lileri kıskandıracak!

Xiaomi severlerin merakla beklediği Xiaomi Mi Mix 4 ekran özellikleri belli olmaya başladı. Peki Mi Mix 4 bize tarama hızı tarafında ne sunacak?

Akıllı telefon pazarında son dönemde Hz savaşları yaşanmaya başladı. Bu iyi oldu zira bir süredir 90Hz tazeleme hızına sahip OnePlus 7 Pro kullanıyoruz ve telefon bizleri bile hayrete düşürecek bir performans ortaya koyuyor. Artık hiçbir ekran 60Hz olmamalı dedirten bu performansın da üzerinde bir performans ortaya koyan 120Hz tarama hızı ise 2017 yılında pazara sunulan ilk nesil Razer Phone tarafından kullanılmaya başlandı. Bugün ise “satışa sunulmayacak” denen Xiaomi Mi Mix 4 ekran tarafında bu özelliği sunmaya hazırlanıyor.

Bildiğiniz üzere bugün pazarda satışta olan Asus ROG Phone 2‘de 120Hz tarama hızına sahip ve bugün ortaya çıkan bilgilere göre Mi Mix 4 serisinde de 120Hz tarama hızı bulunacak. Bu tarama hızını gördükten sonra işlemci tarafında da tek tercih Qualcomm Snapdragon 855+ olacak diyebiliriz.

XDA Forumlarında ortaya çıkan sızıntı görseline göre Xiaomi’nin yeni telefonunda 60Hz ve 120Hz arasında geçiş yapılabileceği görüntüleniyor. Bu noktada 90Hz seçeneğinin olmaması ise bizce biraz saçma bir yapı olmuş. 60Hz ile 120Hz tarama hızına sahip bir sistemin 1,5 kat 90Hz tarama hızını da sunması gerekliydi.

Gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Telefonun 24 Ekim tarihinde tanıtılması bekleniyor…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu