Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple aştı kendini! Apple iPhone’a kablosuz işletim sistemi kurma özelliğini test ediyor!

Apple’ın, iOS 13.4 sürümü ile kablosuz işletim sistemi kurma özelliğini iPhone ve iPad modellerine getirmek için çalışmalarına başladığı ortaya çıktı.

Yazılım devi Apple, kendini aşmaya sektöre yön vermeye hız kesmeden devam ediyor. Apple, bildiğiniz gibi (bilmiyorsanız da şimdi biliyorsunuz) macOS işletim sistemine format atmak için çeşitli yöntemler sunuyor. Bu yöntemlerden en sık kullanılanı ise Internet Recovery olarak biliniyor. Internet Recovery sayesinde Mac’inize internet üzerinden en güncel macOS yazılımını indirip kurabiliyorsunuz. Hem de bunu tek ekranda tek tıklama ile yapabiliyorsunuz. Oldukça faydalı olan bu özelliğin şimdi iOS‘e sıçrayacağı ortaya çıktı.

Apple, iOS 13.4 güncellemesinin testlerine geçtiğimiz haftalarda start vermişti. Cupertinolu teknoloji devi bugün ise iOS 13.4 Beta 3 iler karşımıza çıktı. Apple’ın bu sürümü geliştiricileri için yayınlamasının ardından, firmanın ilginç bir şey üzerinde çalıştığı resmen doğrulandı.

Apple iPhone ve iPad modellerine kablosuz işletim sistemi kurma özelliğini test etmeye şimdiden başladı. Muhtemelen iOS 14 güncellemesi ile sunulacak olan bu özellik sayesinde iTunes/Finder olmadan iPhone veya iPad’e temiz kurulum yapabileceksiniz.

kablosuz işletim sistemi kurma

Sıfırdan iOS işletim sistemini kurmak isteyenler iPhone veya iPad’i kurtarma modunda açıp, Wi-Fi ağına bağlanıp en güncel iOS sürümünü indirip kurabilecek. Bozuk telefondan ve tabletten bile yazılım yükleme imkanı sunacak olan Apple, bu alanda bir devrime imza atacak. Mobil cephede OTA üzerinden sıfırdan yazılım indirip kurma işlemini zaten yapsa yapsa Apple yapardı.

iOS 13 ile büyük çaplı yenilik sunmayan ancak Android 11’e esin kaynağı olan Apple’ın, Haziran ayında düzenleyeceği WWDC 20 etkinliğinde bomba yenilikler ile karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu