GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSosyal MedyaTeknoloji

Türkiye’den Facebook Twitter Instagram ve YouTube’a ceza

Türkiye, sosyal medya düzenlemesi sonucunda temsilci bulundurmayan Facebook Twitter Instagram ve YouTube’a cezayı kesti.

Türkiye‘de geçtiğimiz ay sosyal medya düzenlemesi meclisten geçmiş ve yürürlüğe girmişti. Bu yasaya göre; Türkiye’de faaliyet gösteren sosyal medya platformları, ülkemizde temsilci bulundurmak zorundaydı. Ancak bu yasaya maalesef ki kimse uymadı. Bugün Türkiye, Facebook, Twitter, Instagram ve YouTube’a cezayı kesti.

Bu dört sosyal medya devine adet başı 10 milyon TL ceza uygulayan Türkiye, eğer bu kurala uyulmaz ve hala temsilci bulundurulmaz ise 1 ay sonra 30 milyon TL daha ceza kesecek. 30 Milyon TL cezadan sonra da yine temsilci bulundurmayı red ederlerse, sosyal medya devlerinin alan isimlerine filtreleme uygulanacak. Bu filtreleme ile sunucular yavaşlatılacak.

Twitter

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan bu cezalar hakkında, “Kamuoyunda sosyal medya yasası olarak adlandırılan 7253 sayılı kanunda yapılan değişikliklerle Türkiye’de faaliyet gösteren ve günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yabancı kaynaklı şirketlere uymaları gereken bazı kurallar bildirilmişti. Yasal sürenin sona ermesinin ardından temsilci bildiriminde bulunmayan başta Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, YouTube ve Tiktok olmak üzere sosyal ağ sağlayıcılarına 10’ar milyon lira ceza kesildi,” ifadelerini kullandı.

Tüm dünyada temsilci bulunduran ve devletlerin yapmış olduğu başvuruları anında değerlendiren sosyal medya devlerinin seve seve ülkemizde de temsilci bulundurması gerekecek. Bu sayede temsilciler olduğu için terör propogandası yapan hesaplar anında kapatılacak. Son olarak devletlerin sosyal medyalara olan bu başvurularının 48 saat içerisinde cevaplanması gerektiğini belirtelim.

Umarız ilerleyen günlerde sosyal medya devleri ülkemizde temsilci bulundurmayı kabul eder ve para cezasına çarptırılıp durmaktan kurtulur. Aksi durumda eğer Türkiye ile inatlaşacak olurlarsa muhtemelen erişim engelleri ile de karşılaşabilirler.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu