Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 13 Apple’a Yaramadı! Hisseler Hala Düşüyor!

Apple, iPhone 13 ailesi ile rekor satışlar gerçekleştirse de yatırımcılar gidişattan memnun değil. Hisseler hala düşmeye devam ediyor.

Amerika’nın borsa verilerine göre Cuma günü kapanışta Apple’ın hisseleri yüzde 1,83 düşüşle 146.06 dolara indi. Teknoloji devinin şu anki toplam piyasa değeri 2.41 trilyon dolara geriledi. Yani bir günde Apple’ın piyasa değeri 45,1 milyar dolara düştü. Görünüşe göre iPhone 13 ailesi yatırımcıların pek ilgisini çekmemiş.

Teknoloji devi yeni canavarları için ön siparişleri kabul etmeye başladı. Ancak akıllı telefon ön siparişler açısından geçen yıl piyasaya sürülen iPhone 12‘yi çoktan geçti. Bir önceki nesile göre daha fazla satan yeni serinin yatırımcıları tatmin etmemesi Apple için oldukça kötü bir haber.

Analistler, Apple hisselerindeki düşüşün, Apple ile Epic Games davasında geçen haftaki mahkeme kararından kaynaklandığı konusunda hemfikir. Bir federal yargıç, Apple’a App Store iş modelini değiştirmesini emretti, ardından hisse, emir verildikten dört ay sonra en büyük düşüşünü yaşadı. Bu süreçte şirketin piyasa değeri 85 milyar dolara geriledi. Hatırlatma olarak, Apple artık yüzde 30 komisyonla yalnızca App Store’dan değil, üçüncü taraf hizmetler aracılığıyla uygulama içi ödemelere izin verecek.

Karar 9 Aralık’ta yürürlüğe girecek, Apple bir tekel olarak tanınmadığı için şirket, fikrini değiştirebilecek mahkeme kararına itiraz etmek istemiyor. Tekelci olarak tanınmak, iş dünyası için son derece ciddi sonuçlara neden olabilir.

iPhone 13

Apple’ın tekelci olarak damgalanmasından sonra hisselerindeki düşüşün önüne geçmek için acilen bir şeyler yapması gerekiyor. Cupertinolu firmanın bu süreçte yeni ürün tanıtmaktan daha çok hizmetlerine ve genel politikasına bir çeki düzen vermesi lazım. Yeni cihazlar her ne kadar iyi olursa olsun, piyasa bu cihazlara tepki vermiyor. Bu noktada Cupertinolu firmanın yapacağı hamleleri merakla ve yakından takip edeceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu