Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei App Gallery Rekor Kırdı! Play Store Bak İşine Koçum!

Android lisansını kaybeden Huawei’nin uygulama mağazası çözümü Huawei App Gallery rekor kırdı. Play Store bu başarıyı kıskanır.

ABD hükümeti Huawei’yi kara listeye almış ve Android lisansını itap etmişti. Huawei’nin bu yasaklardan sonra ne yapacağı merak ediyordu. Bu süreçte Huawei App Gallery adında Play Store rakibi uygulama mağazasını kullanıma sundu. Bugün Huawei’den gelen raporlara göre; platformda 2,3 milyon kayıtlı geliştirici bulunuyor. Ayrıca App Gallery geçen yıla göre yüzde 77 artış ile 530 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına ulaşmış durumda.

Platform ayrıca uygulama dağıtımında yüzde 83 artışla 2020’de 384,4 milyara ulaştı. Mobil oyunlar; bu genişlemenin ön saflarında yer alıyor. Ayrıca, lansmanlar da dahil olmak üzere bir yıl öncesine göre platformdaki oyunlarda yüzde 500 artış var.

AppGallery için şirket ilgili uygulamaları kullanıcılara sunmak için hem yerel hem de küresel geliştiricilerle birlikte çalışıyor. Huawei, AppGallery’nin ulaşım endüstrisinde HereWeGo ve Volt, iletişim sektöründe LINE ve Viber gibi küresel uygulamaları ve büyüyen platformunda Booking.com, Deezer ve Qwant gibi diğer popüler uygulamaları gördüğünü söyledi.

Huawei Tüketici İş Grubu Küresel Ortaklıklar ve Eko-Geliştirme İş Geliştirme Direktörü Bay Zhang Zhe, rakamların AppGallery’in gerçek anlamda küresel bir uygulama pazarı olarak devam eden ilerlemesinin kanıtı olduğunu söyledi. Zhe; “2019’un sonunda, dünya çapında bir milyonun üzerinde AppGallery kullanıcısı olan 25 ülke vardı. Bu sayı şimdi 42’ye çıktı ve Avrupa, Latin Amerika, Asya Pasifik, Orta Doğu ve Afrika’daki pazarlarda güçlü büyüme görmeye devam ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Huawei-AppGallery

Görünüşe göre ne Google’ın ne de Amerika’nın yaptırımları Huawei’nin üzerinde etkili olmamış. Çinli teknoloji devi tüm yaptırımlarına rağmen yoluna emin adımlar ile devam ediyor. Bakalım Joe Biden yönetimi Çinli firmalar için nasıl bir karar alacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu