Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi Samsung ‘u Geçeceği Tarihi Açıkladı

Xiaomi Samsung arasındaki rekabetin seyri değişmeye başladı. Xiaomi’den yapılan açıklama üç yıl içerisinde zirvede olacakları yönünde.

Xiaomi ve Samsung halihazırda akıllı telefon satışları söz konusu olduğunda dünyanın en büyük iki üreticisi konumunda. Xiaomi, 2021 yılı ikinci çeyrek dönemini ikinci sırada tamamlasa da, haziran ayı satışları söz konusu olduğunda ise dünyanın bir numarası oldu. Böylece Xiaomi on yıllık akıllı telefon tarihi boyunca ilk kez bir numaraya yükselmeyi başardı.

2021 yılı ikinci çeyrek dönemine Avrupa’nın da bir numarası olan Xiaomi’de öncelikli hedef genel satışlarda ikinciliği korumak. Xiaomi’nin CEO’su ve kurucusu Lei Jun yaptığı “Şu anki görevimiz dünya pazarında ikinciliği korumak. Üç yıl içinde birinci olmayı planlıyoruz.” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Eylül ayında yeni iPhone’ların tanıtılmasıyla birlikte Apple’ın üç ya da dördüncü çeyrekte bir numara olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu durumda Xiaomi ve Samsung’un konumu önemli olacaktır. Xiaomi cephesinden bu yükseliş, Samsung tarafındaki bu düşüş sürdüğü takdirde kısa süre içerisinde Samsung’u üçüncü sırada görmek sürpriz olmayacaktır.

Lei Jun’ın bu açıklamalarda mütevazı davrandığını ve Xiaomi’nin Samsung’u üç yıldan daha kısa süre içerisinde geçeceğini tahmin ediyoruz.

Xiaomi’nin son aylardaki başarısının, ABD yaptırımları nedeniyle Huawei’in ayrıldığı bölgeleri diğerlerinden daha hızlı ele geçirmesinin büyük etkisi var. Son zamanlarda Xiaomi, Android tarafındaki 5G akıllı telefon satışlarında pazar lideri olduğunu açıkladı.  Xiaomi’nin ayrıca bu yılın ikinci çeyreğinde 20’den fazla ülke ve bölgede akıllı telefon satışlarında birinci sırada yükseldiği bildirildi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu