Güncel Teknoloji HaberleriOtomobilTeknoloji

Benzinli Araçların Sonu Geliyor! Yaşasın Teslaizm!

1886 Karl Benz dünyanın ilk benzinli aracını yaptığında yakıt ekonomisi ya da çevresel faktörlerin zerre kadar önemi yoktu. Bugün ise dünya üzerinde 2,5 milyar otomobil kullanılmaktadır. Bu ekosistemin değişeceğini 2003 yılında TESLA’nın kuruluşu ile anladık. Sadece elektrikli araç üretimi ile yola çıkan Elon Musk bu yazının yazılmasının da temel sebebi oldu! Teslaizm hepimizin ve gezegenimizin kurtuluşu olacak!!!!

Teslaizm
Teslaizm

Teslaizm Doğuyor Fosil Yakıt Sona Eriyor!

Dün gelen bir haber dünyanın en önemli otomobil üreticilerinden birisi olan Volvo’nun 2019 tarihi itibariyle fosil yakıtlı otomobil üretimini durduracağını söylüyordu. Bu da açıkçasını söylemek gerekirse bir devrin sonu oluyor zira Fransa’da 2040 yılı itibariyle ülkesinde fosil yakıtlı araçların kullanımına yasak getireceğini duyurdu. TESLA’nın yaptığı işin bir anda ikiye ya da belki de 1500 katı daha da değer kazandığını ise Tesla INC. şirketin hisselerinin artışından görebiliriz diye düşünüyoruz.

Petrol yüzünden çıkan savaşlar ve rant düşünüldüğünde bu kararı özellikle Amerika’nın alması gerektiğine şiddetle inanıyoruz. Umarız Fosil Yakıt kullanımı sona erer ve sadece elektrik bize yeter…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu