Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei P50 işlemcisi için ilginç karar

Huawei’nin yeni amiral gemisi modeli Huawei P50 işlemci konusunda ezber bozacak gibi görünüyor. İşte telefonun kesinleşen işlemcisi!

Çinli teknoloji devi Huawei, 2021’in ilk yarısında Huawei P50 olarak adlandırılan bir sonraki P serisi akıllı telefonunu piyasaya sürmeyi planlıyor. Raporlara göre, Huawei’nin amiral gemisi modelinde şirketin Kirin 9000 yonga setini kullanması bekleniyor. TSMC ile olan anlaşmazlıktan dolayı daha önce P50’de Snapdragon 875 kullanılacağı söyleniyordu. Bu yüzden yeni karar oldukça şaşırtıcı görünüyor.

P50 serisinin ekranları, Güney Koreli teknoloji devleri Samsung hem de LG’den tedarik edilecek. Şu anda her iki firma da üretime hazırlanıyorlar. Ancak Mate serisi için Samsung ve LG henüz yeni üretime başlamadı. Bu yüzden yeni Mate modellerinde BOE ekran kullanılabilir.

Görünüşe göre Çinli telefon üreticisi, TSMC’den yaptırımlar gelmeden önce çok sayıda Kirin 9000 yonga seti depoladı. Birkaç ay önce, Huawei’nin tüketici iş grubu CEO’su Richard Yu, 2020’nin Kirin 9000 için son yonga seti olabileceğini söylemişti. Kirin 9000, dünyanın ilk 5nm üretim süreci ile üretilen yonga seti konumundaydı. Ayrıca Apple’ın iPhone 12 işlemcisi olan A14’ten tam yüzde 30 daha fazla transistöre sahipti.

Huawei P50

Birkaç gün önce Huawei, HONOR akıllı telefon markasının Shenzhen Zhixin New Information Technology’ye satıldığını doğruladı. Bu hareket sayesinde Honor otomatik olarak ABD yaptırımlarından kurtulmuş olacak.

ABD Huawei’nin satışlarına ciddi şekilde zarar veren Google Play Hizmetlerini çalıştırması engellemiş daha sonrasında ise TSMC ile olan bağlarını kopartmıştı.

Yaptırımlardan önce Huawei, 2019’da 44 milyon adet P ve Mate serisi sevk ettiğini açıklamıştı. Ancak son yaptırımlardan sonra Huawei’nin satışları önemli ölçüde düşmüştü. Umarız bu yaptırımlar sona erer ve yeni Huawei modelleri Kirin yonga setleri ile gelmeye devam eder.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu