Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi MIUI 12 için öyle bir patent aldı ki! Değişim başladı

Xiaomi bugün yeni nesil arayüzü Xiaomi MIUI 12 için oldukça ilginç bir patent aldı. Sonunda birinin aklına geldi diyeceksiniz…

Akıllı telefon pazarında endüstriyel pazar ciddi anlamda değişmeye başladı. Kullanıcılar artık daha fazla ekran kasa oranına sahip olmak istiyorlar. Bundan dolayı da üreticiler endüstriyel tasarımları farklı noktalara taşımaya başladılar. Telefonların ekranları 16:9 formatından 21:9 formatına kadar geldi. Geldi ama bazı eksikler vardı; zira arayüzler bu ekran formatlarına ve yeni ekran düzenlerine hazır değildi. Xiaomi MIUI 12 arayüzü için bugün oldukça önemli bir patent başvurusunda bulundu.

Bildiğiniz üzere telefon üreticileri son dönemde 88 derecelik açlara sahip şelale ekranlara geçiş yaptılar. Huawei ve Vivo bu üreticilerin başında geliyor. Samsung‘un da Galaxy S11 serisi ile buna katılması beklenirken Xiaomi yeni nesil Mi Mix Alpha ile birlikte bırakın şelale ekranı telefonun tamamen etrafında dolaşan bir ekran ile karşımıza çıktı.

Bu ekran yapısı muhteşem görünüyordu ama standart MIUI arayüzü ile iyi çalışmıyordu. Xiaomi de gelecekteki telefon ekranlarını böyle yapacağı için (yani Mi Mix Alpha serisinde olduğu gibi tamamen ekranın arkasına dönmese de en azından yan tarafların tamamen ekrandan oluşması gibi bir tasarım) bugün bu patenti aldı. Peki patent neyi içeriyor?

Patent yan taraftaki ekranların bildirim ekranı olarak kullanılabilmesini amaçlayan bir patent. Yıllar önce Samsung Galaxy Note edge modeli ile bunu bir noktaya getirmeye çalıştı ama bu halen oldukça yetersiz bir edge ekran kullanımı. Xiaomi ise bu patent ve yeni arayüzü ile kullanıcının yan taraftaki ekranlar ile mesajlarına bile cevap verebilmesini sağlamayı amaçlıyor. Gelen bir mail siz isterseniz buradan akıp geçebilecek. Bu gerçekten de muhteşem düşünülmüş bir arayüz detayı.

Bildiğiniz üzere Xiaomi’nin Mi Mix Alpha benzeri Mi Mix 4 üzerinde çalıştığını biliyoruz. Bu arayüz de ilk kez bu telefonda kullanılacak…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu