AndroidAndroid GüncellemeSamsung

Samsung Katlanabilir Telefonlarda Apple’dan Esinlenecek

Yeni bir rapora göre Samsung Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 katlanabilir telefonlarda iPhone 14 Pro’dakine benzer bir ekran özelliği kullanacak.

Samsung, Always-On Display (ekran sürekli açık) özelliğini uzun yıllardır benimsemiş olan bir marka. Apple ise daha geçen yıl iPhone 14 Pro serisinde beğenilen ekran özelliğini kullanmaya başladı. Ancak gelin görün ki Samsung bu noktada Apple’ın izinden gitmeye karar vermiş görünüyor. Samsung Galaxy Z Flip 5 katlanabilir telefonun iPhone 14 Pro serisindeki benzer bir ekran sürekli açık özelliğine sahip olacağı belirtildi.

iPhone 14 Pro ve Pro Max’teki ekran sürekli açık özelliği, daha önce Android markalarının kullandığından farklıydı. Apple’ın ekran özelliğinde parlaklık azaltılarak duvar kağıdının görünmesi de sağlanabilmekte. Yeni bir rapora göre Galaxy Z Flip 5’in iPhone 14 Pro ve Pro Max ile aynı Her Zaman Açık Ekrana sahip olacağı iddia ediliyor.

Samsung, kullanıcıların “Görüntü Saati” seçeneği aracılığıyla Always-On Display’e fotoğraf ve özel görüntüler eklemesine zaten izin veriyor. Ancak, Görüntü Saati adı verilen bu uygulama, özel görüntüleri, GIF’leri ve fotoğrafları tam ekranda göstermek yerine küçük bir pencereyle sınırlı tutuyor. Samsung şimdi bu görüntüleri tam ekranda sunmaya hazırlanıyor.

Kaynağa göre bu özellik One UI 6.0 kapsamında diğer Samsung telefonlara sunulabilir. Ayrıca benzer özelliğin Galaxy Z Fold 5’te de yer alması bekleniyor.

Samsung’un yeni nesil katlanabilir telefonları haziran ayı başında seri üretime geçecek. Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alacak modeller temmuz sonunda resmiyet kazanacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu