Güncel Teknoloji HaberleriPlayStationSonyTeknoloji

Sony PlayStation Vita 2020 gelecek mi? Taşınabilir PS5 ne güzel olur

Geçtiğimiz günlerde dedikoduları ortaya çıkan PlayStation Vita 2020 le ilgili bugün çok net bir açıklama yapıldı. Peki geliyor mu?

Sony‘nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 için geçtiğimiz yaz aylarında 2019 Kasım ayında satışa sunulacak deniyordu ama kısa bir süre önce Sony bir açıklama yaparak yeni nesil PlayStation 5 tanıtımını Kasım 2020 tarihine ertelediğini sızdırdı. PlayStation 5 için beklerken bir süre önce PlayStation Vita 2020 modelinin tanıtılacağı belirtilmişti. Bugün Sony tarafından yapılan açıklama ile bu durum yalanlandı.

Bildiğiniz üzere PlayStation Portable oyun konsolu 2004 yılında pazara girdi. Ürün öylesine başarılı oldu ki; 80 milyon adet satış gerçekleştirdi. 2011 yılının sonunda PlayStation Vita pazara sunuldu. Vita, Portable kadar başarılı olamadı zira akıllı telefonlar bu pazarı zaten domine diyordu. Yine de 16 milyon satış barajı geçildi. 2020 yılı planları arasında Sony‘nin yeni nesil taşınabilir bir PlayStation duyurusu yapması ise başka bahara kaldı!

PlayStation Vita 2020 gelmeyecek!

Sony Interactive Entertainment Başkanı Jim Ryan şunları söyledi bu dedikodular ile ilgili şöyle bir açıklama yaptı.

PlayStation Vita, birçok yönden harika bir üründe ve oyun tarafında kullanıcılara bambaşka deneyimler sundu. Son dönemde yaşan gelişmelere baktığınızda açıkçası bu ürün gamı artık parçası olmadığımız bir iş

Uzun lafın kısası “Sony’nin taşınabilir oyun konsolları akıllı telefonlara yenildi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu