Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei ABD Baskısının Sonucu Olarak Gelirinde Rekor Düşüş Bildirdi

Huawei’nin 2021’in ilk yarısındaki geliri yıllık %29 azalarak 49.56 milyar dolar olarak oldu. Huawei bunun sebebi olarak ABD ‘yi gösteriyor.

Huawei 2019 yılından bu yana ABD Hükümeti’nin yaptırımlarıyla karşı karşıya. Bu yaptırımlar bırakın akıllı telefon satışlarını etkilemeyi, Huawei’in yeni bir telefon duyurmasında büyük engel olmakta. Huawei P50 serisinin durumu ortada. Telefonlar olağan takvimden aylar sonra tanıtıldı ve 5G ağları desteklemiyor. Huawei’in son olarak yayınladığı mali rapor, şirketin bu yaptırımları fazlasıyla hissettiğini gösteriyor.

Teknoloji devinin bugün yayınladığı son mali raporda şimdiye kadarki en düşük gelirin elde edildiği bilgisi yer alıyor. 2021’in ilk yarısında elde edilen gelir, geçen yılın aynı dönemine göre %29 düşüşle 49.56 milyar dolar olarak gerçekleşti. Düşüş, Huawei’nin elektronik cihazların temel bileşenlerine erişimini kısıtlamayı amaçlayan ABD yaptırımlarının net bir sonucu olarak gösteriliyor.

Huawei Amerika 5G

Huawei, gelirdeki düşüşü bir zamanlar dinamik olan tüketici elektroniği engelleyen “Dış etkenlere” bağlıyor. Şirket, geçen yılın ikinci çeyreğinde dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisiydi, ancak yaptırımlar sonrası şu an itibariyle ilk beşte dahi yer alamıyor.

Sonuç olarak, Huawei’nin tüketici elektroniği işinin gelirleri neredeyse %47 düştü. Bu arada, tüketici elektroniği özellikle akıllı telefonlar Huawei’nin toplam gelirinin %50’sinden fazlasını oluşturuyor. Faaliyetlerin ikinci büyük ayağı olan telekomünikasyon ekipmanı üretiminde ise gelir %14 azaldı.

Akıllı şehirler, finans, ulaşım, enerji ve imalat sektörlerinin yanı sıra eğitim sektörü için dijital çözümler üreten iş birimi, Huawei’in yıl içerisinde gelir artışı sağladığı tek iş birimi oldu.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu