Elektrikli ArabaGenelOtomobil

Elektrikli Araba Alacaklar Dikkat! Hayal Kırıklığına Uğrayabilirsiniz

Elektrikli araba teknolojilerinin avantajları malum, peki ya dezavantajları? Son ortaya çıkan bir rapor, ortaya ilginç iddialar attı.

Elektrikli araba teknolojileri her geçen gün biraz daha yaygınlaşıyor. Sadece birkaç yıl önce ABD ve Avrupa’da bile sınırlı sayıda kullanıcıya hitap eden bu otomobiller, günümüzde özellikle de Çinli üreticilerin ucuz modellerinin piyasaya girişinin ardından neredeyse her yerde. Elbette ki bu popülaritenin tek nedeni satış fiyatının ucuzlaması değil.

Elektrikli arabaların çevre dostu olması, fosil yakıtlara göre daha az yakıt masrafının olması ve daha az bakıma ihtiyaç duyması gibi pek çok neden, insanların tercihlerinde kritik rol oynuyor. Ancak son ortaya çıkan bir araştırmaya göre elektrikli araçlar, içten yanmalı motorlara sahip olanlara göre neredeyse yüzde 80 daha fazla sorunla karşılaşıyor. Peki bu ne kadar doğru? İşte ayrıntılar…

Elektrikli Araba Modelleri Yüzde 80 Daha Sık Bozuluyor!

Consumer Reports’un son araştırmasına göre elektrikli araçlar, içten yanmalı motorlara sahip geleneksel arabalara göre yüzde 80 daha fazla sorun çıkarıyor. Şirket, konuyla ilgili çalışmalarını yürütürken 2000-2023 arasında üretilen 330.000’den fazla aracı incelediklerini belirtirken, 2024 modellerde de durumun farksız olduğunu söylüyor.

Tesla Model 3 Highland
Tesla Model 3 Highland

Rapora biraz daha derinlemesine baktığımızda elektrikli araba sahiplerinin şikayetlerine yönelik detayları da görebiliyoruz. Buna göre kullanıcılar, araçlarında en çok batarya ve şarj sorunlarından şikayetçi. Ayrıca araç içerisindeki elektroniklerde de sık sık sorun yaşadığını dile getiren elektrikli araç sahipleri var. Ancak söz konusu problemler hakkında net bir detay yok.

Bildiğiniz üzere elektrikli araba teknolojileri oldukça yeni. Bu nedenle nesil teknolojilerde sorun yaşanması oldukça normal. Ancak raporda söz konusu sorunların ne olduğuna detaylı inmiyor. Bu da akıllara elektrikli otomobiller için karalama kampanyası düşüncelerini getiriyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu