Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Android Pie Galaxy S9 modellere güzel bir özellik getirecek

Android Pie Galaxy S9 modeller için muhtemelen Ocak 2019’da dağıtıma sunulacak. Beta geliştirme çalışmaları sürerken, Samsung’un çok yakında bazı ülkelerde test sürecini başlatması bekleniyor.

Android Police sitesi kısa süre önce Android 9 Pie güncellemesine ait bazı ekran görüntüleri yayınladı ve bu sayede Galaxy S9 modellere sunulacak bazı gelişmeler ortaya çıktı. Bunlara geçeceğiz ancak öncesinde yeni gelişmeyi sizlere aktaralım.

Bu defa XDA Geliştiricileri güncellemeye dahil edilecek önemli bir gelişmeyi ortaya koydu. İlk kez LG G2’de karşımıza çıkan çift tıklayarak ekranı uyandırma özelliği yıllar sonra Galaxy S serisine geliyor. Alt bölümdeki videoda bu özelliğin nasıl çalıştığına göz atabilirsiniz. Çift tıklayarak ekran sürekli açık özelliği beliriyor ve burada saat, tarih ya da bildirime göz atılıyor.

Alt bölümde güncelleme sonrası bazı ekran görüntülerini bulabilir misiniz. Arayüz fotoğraflarına bakılırsa yeni bir yazı fontu görüyoruz. Bu font Google’ın Sansa isimli fontuna benziyor. Hızlı ayarlar menüsü güncelleme sonrası daha belirgin hale geliyor. Sanal butonlar yerinde kalıyor, ancak kullanıcılar diledikleri takdirde Ayarlar menüsünden bu butonları gizleyip jestlerle tam ekran kullanımını deneyimleyebilecek.

Uygulamalar arası geçiş değişiyor. Diğer taraftan daha basit ikonlarla arayüz, stok Android’e biraz daha benzemiş. Samsung bunun yanında güncelleme ile birlikte karanlık tema özelliğini de dahil edecek.

Android Pie Galaxy S9
Android Pie Galaxy S9
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu